Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

1η Ανάβαση Σοχού ΑCTION Bike

14 Ιούν 2017

1η Ανάβαση Σοχού ΑCTION Bike

Νικητής ο φιλόδοξος Κυριακίδης του Βέλους!

Ως γνωστό, τα τελευταία 5 χρόνια το Επί Τροχών μέσα από τις σελίδες του, υποστηρίζει όλους τους ποδηλατικούς αγώνες οι οποίοι λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα! Έχουμε όμως μια ιδιαίτερη αδυναμία όταν μέσα από τις κούρσες, επισκεπτόμαστε περιοχές που ζουν στην σκιά και το περιθώριο της «άγνωστης Ελλάδας μας» η οποία ακόμη αντιστέκεται και αναπνέει!

thumbnail_DSC_88380036

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 11 του Ιούνη, μια «παρέα» (γιατί δεν ήμασταν πάνω από 50) αθλητών, ξεκίνησε από το Δημοτικό στάδιο της πόλης του Λαγκαδά για τα «ψηλά» του όρους Βερτίσκου, στα πλαίσια του αγώνα, Ανάβαση Σοχού!

thumbnail_DSC_88130034

Το σκούρο γκρίζο του ουρανού και η πρωινή βροχούλα δε στάθηκε ικανή να διακόψει τις προσπάθειες των αθλητών, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους!

Η διαδρομή αν και είχε καλοστηθεί δεν μπορούσε να δείξει τις δυσκολίες της από το ξεκίνημά της, αλλά καθώς περνούσε η ώρα και τα υψομετρικά της ανέβαιναν επικίνδυνα, έφερε στα όρια τους ποδήλατα και ποδηλάτες, οι οποίοι ποδηλατούσαν στη δίνη του καθαρού αέρα «των βορείων προαστίων» του Δήμου Λαγκαδά!

Οι επιθέσεις ξεκίνησαν νωρίς από τον αθλητή του Βέλους, Στεφανίδη Στάθη, που έκανε και την πρώτη επίθεση του αγώνα ανεβάζοντας το τέμπο μέχρι την απότομη ανηφορική της «Σοφούλας» λίγο πριν από το χωριό Δορκάδα, που φημίζεται για τα ποιοτικά Γιαούρτια της!

thumbnail_DSC_87630029

Την παρέα που ακολούθησε στον ρυθμό του ξεκολλημένου Στεφανίδη , απάρτιζαν οι Γιάννης Κυριακίδης-Βέλος, Κώστας Μαυρίδης-Justine Rice Χίλια Δέντρα, ο Αγγελίδης και ο Μικρός Βασιλάκης Τσιουμάκης του ΒΑΟ ο οποίος έκανε φοβερή εντύπωση με την μαχητικότητα του, καβαλώντας το νέο του ποδήλατο!

thumbnail_DSC_85630001

Η κατηφοριά της Δορκάδας προς την Νικόπολη αποδείχθηκε ιδιαίτερα γρήγορη καθώς οι ταχύτητες που αναπτύχθηκαν ήταν αρκετά μεγάλες και βοηθούσαν τους ποδηλάτες να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους!

Λίγο πριν το χωριό Όσσας, τη «μπουγάδα» καθάρισε ο νεαρός αθλητής του Βέλους, Κυριακίδης ο οποίος δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει της ικανότητές του, μάλιστα πίεσε αφόρητα και τον προπορευόμενο τροχονόμο του αγώνα, τον οποίο και προσπέρασε, σαν σταματημένο ποδηλατώντας προς τον τερματισμό που ήρθε 25 χλμ μετά!

thumbnail_DSC_90390065

Η ασφάλεια και ησυχία των επαρχιακών δρόμων του Δήμου Λαγκαδά εξέπληξε τους ποδηλάτες την ώρα του αγώνα, καθώς ούτε μία φορά δεν απειλήθηκε η ακεραιότητα τους από τα λίγα διερχόμενα αυτοκίνητα!

thumbnail_DSC_91250079

Μικρά γκρουπάκια σχηματίστηκαν στα τελευταία 10 χλμ της διαδρομής, η οποία αποδείχθηκε μαρτύριο για τον Τσιουμάκη καθώς ποδηλατούσε με κλαταρισμένο το πίσω ελαστικό του, κυνηγώντας μια θέση στο βάθρο που τόσο πολύ αγωνίσθηκε για αυτό!

thumbnail_DSC_86420010

Με τον εκπληκτικό χρόνο των 2 ωρών και οκτώ λεπτών, τερμάτισε στην κεντρική πλατεία του Σοχού, που φόρεσε τα καλά της, ο Κυριακίδης, που στο άκουσμα του ονόματός του ξύπνησε μνήμες στους γηραιότερους του χωριού, οι οποίοι ρωτούσαν αν είχε σχέση με τον Θρύλο του Μαραθωνίου της Βοστώνης!

Την επόμενη μισή ώρα, τερμάτισαν όλοι οι αθλητές, τους οποίους περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες αλλά και πιάτα γεμάτα, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοχού καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Θεοφάνης Παπάς, παρέα με τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Λαγκαδά κ. Άκη Γρούσκο.

Παράλειψη μου θα ήτανε αν ξεχνούσα την απίστευτη βοήθεια που έδωσαν στον αγώνα όλο το προσωπικό του τμήματος Τροχαίας Λητής, οι οποίοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους ακόμη μια φορά, βοηθώντας πραγματικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα!

Του χρόνου πάμε για άλλα, καθώς η περιοχή έχει μεγάλο πεδίο δράσεων, καθώς απλώνεται σε ένα τερέν που τα συνδυάζει όλα !

Παντελής ΤζερτζεβέληςFacebook Comments