Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

12η Ιστορική Ανάβαση Χορτιάτη

07 Σεπ 2016

12η Ιστορική Ανάβαση Χορτιάτη

Στην κορυφή φτάνουν οι καλύτεροι!

Στην Θεσσαλονίκη, όταν ρωτήσεις κάποιον, για το πού βρίσκεται το ψηλότερο σημείο της πόλης, η απάντηση που θα λάβεις είναι οι κεραίες του όρους Χορτιάτη, 1000μ ψηλότερα από την επιφάνεια της Θάλασσας. Κάπου εκεί πάνω στην περιοχή του παλιού και εγκαταλειμμένου ορειβατικού καταφυγίου της Υπαιθρίου Ζωής, και της παλιάς ΥΕΝΕΔ, τερμάτισαν οι καλύτεροι ποδηλάτες του αγωνιστικού πεντάλ, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου του 2016.

istoriki anavasi xortiati 2016 (6)

Ιστορική η ανάβαση η οποία πλέον διαφέρει από εκείνες τις ομηρικές μονομαχίες που έδιναν οι αθλητές της δεκαετίας του 1970, 80, και 90 όταν έβλεπαν την ζωή τους όλη να περνά σαν ταινία από μπροστά τους , καθώς σκαρφάλωναν στις πλαγιές του Χορτιάτη.

Πολλοί είναι οι αθλητές που έχουν συνδέσει τις ομορφότερες αγωνιστικές στιγμές της ζωής τους με τον συγκεκριμένο αγώνα, σπάζοντας κάποιο ρεκόρ κατά την διάρκειά του. Αξέχαστες θα παραμείνουν οι επικές κόντρες που με τα χρονόμετρα που έδωσαν οι παλαίμαχοι πλέον αθλητές της ΠΕΠΑΜΑΘ , Μπαρμπαρούσης, Αραμπατζής, Αγγελόπουλος, Αλευρίδης, Τιμαμόπουλος, Γιολτζικνός, Αγιόλ, Τύρλας, και άλλα παλικάρια! Κάποτε ο αγώνας φιλοξένησε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικής χρονομέτρησης με πρώτο νικητή τον Κανέλλο Κανελλόπουλο και δεύτερο τον «μεγάλο» Ηλία Κελεσίδη.

Η επιβράβευση των προσπαθειών όλων αυτών των μεγάλων ποδηλατών που πέρασαν, δεν ήτανε άλλη από ένα δάφνινο στεφάνι που φορούσαν στον λαιμό τους, χειροκροτούμενοι από την «υπόλοιπη ποδηλατική οικογένεια» η οποία επευφημούσε για την νίκη τους. Κάπου εκεί ξεκινούσαν όλα τα σχέδια των «υποψηφίων» διεκδικητών του αγώνα, της επόμενης όμως χρονιάς.

istoriki anavasi xortiati 2016 (1)

Η επική μάχη των δύο πρώτων θέσεων μεταξύ Ζώη και Κυριακίδη 1,5 χιλ. πριν το τέρμα.

48 ολόκληρα λεπτά χρειάστηκε ο Αλέξανδρος Βροχίδης του ΒΑΟ και η παρέα του στην κατηγορία των αντρών, η οποία αποτελείτο από τον πολύ μαχητικό ποδηλάτη του Θράκα Ιππέα, Σταύρο Κανελλόπουλο, και τον Σιγάλα Παναγιώτη.

Η παρέα ήτανε αυτή που έδωσε τον ρυθμό και παρέσυρε και του δυνατούς εφήβους ξοπίσω της που έδιναν τον δικό τους αγώνα, βγάζοντας πολλά watt στο τελευταίο 1,5 χιλιόμετρο της διαδρομής του αγώνα.

istoriki anavasi xortiati 2016 (9)

Απονομή επάθλων απ’τον πατέρα Ζώη στον υιό αφήνοντας του μια μεγάλη κληρονομιά.

Στους παίδες το χαμογελαστό παιδί του ΑΣ.ΠΟΔΗΛΑΤΗ Οδυσσέας Λεκοβίτσης, έκλεψε την νίκη από το «Παοκτσίδικο δίδυμο» των Καπινά, Νικολαίδη που τον καταδίωκαν, επιβεβαιώνοντας έτσι την φετινή ανοδική του πορεία σε όλα τα αγωνιστικά τερέν.

Πολλά ήτανε και τα καινούργια πρόσωπα που τίμησαν με την παρουσία τους τον θεσμό του αγώνα, οδηγώντας πολλά χιλιόμετρα μακριά από τις πατρίδες τους προκειμένου να λάβουν συμμετοχή σε έναν αγώνα που παραμένει πέρα από θρυλικός και Ιστορικός.

Αγαπητοί αθλητές και αθλήτριες, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ τίμησε την ιστορική αυτή διοργάνωση, αφιερώνοντας αρκετές φωτογραφίες σε όλους τους συμμετέχοντες με την εξέλιξη των προσπαθειών τους. Ο Επιτροχών αγώνας μας συνεχίζεται, δίνοντας όχι μόνον τον καλύτερό μας εαυτό στην διάδοση του αθλήματος ,αλλά και την προσωπική μας μάχη με την οδική ασφάλεια όλων μας την οποία πολλές φορές, παραβλέπουμε!

Παντελής Τζερτζεβέλης

istoriki anavasi xortiati 2016 (2)

Η στιγμή του τερματισμού αποδείχτηκε λυτρωτική μετά από την καταιγιστική επίθεση που έκανε ο Βροχίδης Αλέξανδρος.

istoriki anavasi xortiati 2016 (8)

Το Επί Τροχών και φέτος ήταν παρών… και όχι μόνο

istoriki anavasi xortiati 2016 (5)

Η ομορφιά του αθλήματος αποτυπωμένη σε μια φωτογραφία για όλο τον κόσμο που αγαπά το ποδήλατο.

istoriki anavasi xortiati 2016 (3)

istoriki anavasi xortiati 2016 (4)Facebook Comments