Το νέο Subaru Impreza WRX λίγο πριν την αποκάλυψη

Το νέο Subaru Impreza WRX λίγο πριν την αποκάλυψη

ο hardcore Ιάπωνας επιστρέφει δυναμικά

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από το 2002 και την πρώτη γενιά του πολύ δυνατού Subaru Impreza WRX. Ενός αυτοκινήτου που μιλάει στην καρδιά των απανταχού petrolhead όλου του πλανήτη. Αν και οι “φτερούγες” δυστυχώς έχουν πεθάνει αφού η Mitsubishi εδώ και πολλά χρόνια έχει κατεβεί από το τραίνο, παρ’ όλα αυτά η Σούμπι επιμένει. Και καλά κάνει φυσικά.

Έτσι, τρεις γενιές μετά το αρχικό λανσάρισμα της δεύτερης δυνατότερης έκδοσης του Impreza, φαίνεται πως στο τέλος αυτής της χρονιάς θα δούμε και την επόμενη, πολλά υποσχόμενη τέταρτη γενιά. Όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες, το νέο Impreza WRX θα βασίζεται στην παγκόσμια κοινή πλατφόρμα στην οποία στηρίζονται όλα τα μοντέλα της. Από το Outback έως και το θηριώδες 7θεσιο SUV Ascent. Σύμφωνα με τη Scoobie η πλατφόρμα θα δώσει στο WRX ακόμη μεγαλύτερη ευστάθεια και κατευθυντικότητα αλλά και λιγότερο…φασαρία στο εσωτερικό.

Από τις φυτογραφίες που δόθηκαν επίσημα στη δημοσιότητα, φαίνεται πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Το βασικό σχήμα του Impreza WRX παραμένει αναλλοίωτο στις βασικές του γραμμές προσαρμοσμένο στις σημερινές σχεδιαστικές τάσεις. Οι ακμές και οι έντονες γωνίες κυριαρχούν στο σεντάν αμάξωμα ενώ το σήμα κατατεθέν – ο μεγάλος αεραγωγός στο καπό – παραμένει φυσικά και στη νέα γενιά.

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο, η Subaru αναμένεται να τοποθετήσει στο WRX το μοτέρ του Outback με την κωδική ονομασία H4. Αυτό σημαίνει χωρητικότητα 2.4 λίτρων, τούρμπο και απόδοση περί των 300 ίππων αφήνοντας χώρο για το επερχόμενο WRX STI και τους περίπου 400 ίππους του. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι το γνωστό αυτόματο CVT της εταιρίας ενώ θα υπάρχει επιλογή και για χειροκίνητο σασμάν για τους…μερακλήδες. Κάτι που θα είναι μονόδρομος για περισσότερο petrolhead WRX STI.

Περισσότερα νέα για το νέο WRX το Νοέμβριο όπου θα έχουμε και το επίσημο λανσάρισμα του.

Team E.T

Contact Us