Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 5 Ιουλίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση
5 Ιουλίου

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

1865

Σαν σήμερα το 1865, μπήκε σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο νόμος της “κόκκινης σημαίας” που υποχρέωνε μπροστά από κάθε αυτοκίνητο να προπορεύεται ένας πεζός με μία κόκκινη σημαία για να προειδοποιεί τους διερχόμενους, πεζούς και τις άμαξες με τα άλογα για την παρουσία του μηχανοκίνητου οχήματος.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει το αυτοκίνητο ήταν 2 μίλια/ώρα, μέσα στην πόλη, και 4 μίλια/ώρα στους επαρχιακούς δρόμους. Ο νόμος αυτός καταργήθηκε το 1896.

1916

Σαν σήμερα, η Adelina και η August Van Buren, ξεκίνησαν από την Νέα Υόρκη με δύο μοτοσυκλέτες για να διασχίσουν τις Η.Π.Α.

Van-Buren

Οι δύο αδελφές οδήγησαν τις Indian Power Plus μοτοσυκλέτες τους, για πάνω από δύο μήνες, και στις 8 Αυγούστου έφτασαν στο Λος Άντζελες.

Με αυτό τους το ταξίδι έγιναν οι πρώτες γυναίκες που κατάφεραν κάτι παρόμοιο και έγιναν επίσης και οι πρώτες γυναίκες που έφτασαν οδηγώντας, στην κορυφή του φημισμένου Pikes Peak. Τα εμπόδια που αντιμετώπισαν ήταν πολλά, όπως το κακό οδικό δίκτυο, η βροχή, η λάσπη, οι μεγάλοι ορεινοί όγκοι, όπως τα Βραχώδη όροι και η υποτιμητική αντιμετώπιση της φαλλοκρατικής τότε κοινωνίας.

1933

Ο πολιτικός μηχανικός, Fritz Todt, διορίστηκε από τον Adolf Hitler υπεύθυνος για την κατασκευή των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων, δημιουργώντας έτσι την γνωστή Autobahn.

Autobahn-History

Περίπου 130.000 εργάτες δούλεψαν άμεσα, για την κατασκευή του έργου και άλλοι 270.000 έμμεσα, μέσω του δικτύου των προμηθευτών.

nrg.tpt_.autobahn.1934.GRM-CIV347

Μέχρι το 1936, είχε κατασκευάσει ένα δίκτυο κυρίων και παράπλευρων οδών μήκους 100.000 χλμ. δίνοντας στη Γερμανία το καλύτερο και γρηγορότερο οδικό δίκτυο της εποχής στον κόσμο.

Contact Us