Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 17 Ιουνίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

17 Ιουνίου

1923

Σαν σήμερα στις 17 Ιουνίου του 1923, ο Enzo Ferrari, κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στην καριέρα του ως οδηγός αγώνων, τερματίζοντας πρώτος στο Circuito del Savio στην Ravenna της Ιταλίας.

Μετά τον αγώνα ο Ferrari γνώρισε τον κόμη Enrico Baracca και την γυναίκα του οι οποίοι του πρότειναν να χρησιμοποιήσει το καλπάζων άλογο για γούρι στο αυτοκίνητο του. Ο Enzo χρησιμοποιήσε το έμβλημα, με μόνη αλλαγή το κίτρινο χρώμα για να τιμήσει την πόλη του, την Modena.

1946

Σαν σήμερα 71 χρόνια πριν, στο St. Louis, του Μισσούρι των Η.Π.Α., πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα αυτοκίνητο η πρώτη ασύρματη κλήση.

σαν σήμερα

Ο οδηγός, έβγαλε κάτω από το ταμπλό του αυτοκινήτου ένα τηλέφωνο και με την κλήση αυτή έγραψε ιστορία.

Για την ιστορική αυτή κλήση, ο Alton Dickieson και ο D. Mitchell εργάστηκαν για πάνω από δέκα χρόνια και μέχρι το 1948, το ασύρματο τηλέφωνο ήταν διαθέσιμο σε πάνω από 100 πόλεις και σημεία του αυτοκινητόδρομου. Το δίκτυο βέβαια ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν μπορούσε να διαχειριστεί τους 5.000 πρώτους πελάτες και τις 30.000 κλήσεις την εβδομάδα.

Εκτός του υψηλού κόστους κλήσης, για να μιλήσει κανείς έπρεπε να περιμένει να τελειώσουν την ομιλία τους οι υπόλοιποι, ενώ τίποτα δεν έμενε κρυφό καθώς όποιος είχε ακουστικό μπορούσε να ακούσει τις συνομιλίες.

1947

Σαν σήμερα, πέθανε ο Sir Edward Holden. O Holden θεωρείται ο πατέρας της αυτοκινητοβιομηχανιάς της Αυστραλίας και είναι ιδρυτής της πρώτης αυτοκινητοβιομηχανίας στην μακρινή ήπειρο, της Holden.

1952

Στις 17 Ιουνίου του 1952, στην πόλη Chieti της Ιταλίας, γεννήθηκε ο Sergio Marchionne.

σαν σήμερα

Ο Ιταλοκαναδός, ήταν απο τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Καθώς διετέλεσε και διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles και της Ferrari. Έφυγε από την ζωή στις 25 Ιουλίου 2018.

1962

Σαν σήμερα, ο Βρετανός οδηγός και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula 1, Jim Clark, πήρε την πρώτη του νίκη στο θεσμό, στο Grand Prix του Βελγίου, στην πίστα του Spa-Francorchamps.

σαν σήμερα

Ακολούθησαν ακόμα 24 νίκες στους 72 αγώνες που έτρεξε και θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς που πέρασαν από την Formula 1.

Διαβάστε επίσης:
Σαν σημερα στην αυτοκινηση 16 Ιουνιου
Σαν σημερα στην αυτοκινηση 14 Ιουνιου

Contact Us