Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 10 Ιουλίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση
10 Ιουλίου

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

1931

Στις 10 Ιουλίου του 1931, η βρετανική Bentley μπήκε σε καθεστώς πτώχευσης, καθώς δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Η εταιρεία Napier κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Bentley! Αλλά έχασε την μάχη από την εταιρεία British Central Equitable Trust, η οποία προσέφερε 125.000 λίρες Αγγλίας.

 citroen ds

Αργότερα, όπως αποδείχθηκε, πίσω από αυτή την εταιρεία βρισκόταν μία άλλη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η Rolls-Royce, κάτι που δεν ήξερε κανένας ούτε και οι διοικούντες της Bentley.

1969

Σαν σήμερα, βγήκε από το εργοστάσιο το υπ’ αριθμόν 1.000.000 Citroen DS. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν ένα DS21 και ήταν βαμμένο σε χρυσαφί χρώμα.

 citroen ds,σαν σήμερα

H παραγωγή του Citroen DS ξεκίνησε το 1955 και σταμάτησε το 1975, έχοντας πουλήσει σε αυτό το διάστημα 1,455,746 μονάδες.

Το DS ήταν ένα αυτοκίνητο πρωτοποριακό για την εποχή του και ήταν γνωστό για την υδροπνευματική ανάρτηση και το υδραυλικό σύστημα που τροφοδοτούσε τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης. Χαρίζοντας στο αυτοκίνητο εξαιρετική οδική συμπεριφορά και ποιότητα κύλισης.

Επίσης, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που διέθετε στάνταρ δισκόφρενα εμπρός ενώ ο αεροδυναμικός συντελεστής του της τάξης του 0,382, ήταν νούμερο εξαιρετικό για την εποχή του.

2012

Ο Sébastien Loeb με συνοδηγό τον Daniel Elena εξασφάλισε, τον ένατο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα του WRC.

 citroen ds,σαν σήμερα

Οι εννέα παγκόσμιοι τίτλοι στο WRC, τον καθιστούν τον πιο επιτυχημένο οδηγό που πέρασε από τον θεσμό, μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης:
Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση9 Ιουλίου

Contact Us