Menu

Δέκα ιδιαίτερα τιμόνια που αγαπήσαμε (νο2)

Άσε το SUV και πιάσε το…κάμπριο

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Δες πως κατασκευάζεται η Ducati των 100.000 ευρώ (video)

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Η OPEL διδάσκει παιδεία!

23 Ιούν 2015

Η OPEL διδάσκει παιδεία!

Έτσι χτίζεται το μέλλον!

Μόνο τυχαία δεν είναι η ανοδική πορεία της Opel τα τελευταία χρόνια μέσα από νέα μοντέλα με τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζουν τα νοήμονα μυαλά των μηχανικών της ,που προέρχονται από τα φοιτητικά θρανία. Με μεγάλη χαρά διάβασα το δελτίο τύπου κυρίες και κύριοι που έφτασε στην οθόνη του υπολογιστού μου από το τμήμα επικοινωνίας της γερμανικής εταιρείας, που αποφάσισε να είναι ο Μεγάλος χορηγός του διεθνούς, εκπαιδευτικού διαγωνισμού στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού Formula Student.

Formula-Student-296266
Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες σας από τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές και από τις κατά καιρούς αναφορές μας στις σελίδες του Επιτροχών από την φοιτητική ομάδα της Formula 1 του Αριστοτελείου πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης , όπου διαπρέπει στο πανευρωπαικό στερέωμα των κατασκευαστών. Για αυτό και ο κος Charlie Klein, Αντιπρόεδρος του τμήματος Vehicle Engineering, δηλώνει ικανοποιημένος που η Opel είναι τώρα χορηγός του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού διαγωνισμού στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για φοιτητές. «Η μέχρι τώρα εμπλοκή πολλών εργαζομένων της Opel σε αυτή την αγωνιστική σειρά για φοιτητές έχει ήδη αποδειχτεί πολύτιμη επένδυση στο μέλλον μας. Τώρα, κάνουμε ένα βήμα ακόμα, και πέρα από την προώθηση των πανεπιστημιακών ομάδων, υποστηρίζουμε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού. Επίσης θα βραβεύσουμε με το “Opel Style Award“ τις ομάδες Formula Student που θα δημιουργήσουν ευφυείς λύσεις σχεδίασης και διάταξης χώρων, χτίζοντας με αυτό τον τρόπο μία γέφυρα για τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα της Opel.» Η νικήτρια ομάδα θα έχει στη διάθεσή της ένα Opel ADAM S για μία ολόκληρη σεζόν.
Formula-Student-296268

Η ιδιαίτερη απήχηση του διαγωνισμού Formula Student έγκειται στο ότι οι ομάδες είναι υπεύθυνες για ολόκληρη τη διαδικασία, όπως ακριβώς και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο που εξελίσσουν πρέπει να έχει ανάλογες επιδόσεις σε επιτάχυνση, φρενάρισμα και συμπεριφορά. Επίσης θα αξιολογούνται η αξιοπιστία, η αντοχή και η παραγωγή χαμηλού κόστους. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Γερμανών Μηχανικών VDI (Verein Deutscher Ingenieure).
Formula-Student-296269

Πέρσι, η ένατη σεζόν του θεσμού Formula Student έφερε πάνω από 3.600 φοιτητές σε 115 ομάδες από 37 χώρες στο Hockenheimring. Εκεί επευφημήθηκαν από 5.000 και πλέον θεατές – χρονιά ρεκόρ για φοιτητικό διαγωνισμό που περιλαμβάνει τις δύο κατηγορίες, κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκίνηση. Φέτος, η σειρά Formula Student παίρνει θέση και πάλι στο Hockenheim από 30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου. Η υποστήριξη του Formula Student έχει επίσης μακρά παράδοση στη μητρική εταιρία της Opel, General Motors. Πέραν της συνολικής εμπλοκής της General Motors στη Formula SAE, ιδιαίτερη μνεία αξίζει η συνεργασία με την Αμερικανική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Michigan στο Ann Arbor. Καθώς οι ομάδες που υποστηρίζονται από τις GM και Opel διατηρούν στενή επαφή και αλληλοϋποστηρίζονται, το Opel Blitz λάμπει δίπλα στο λογότυπο της GM στα καπό πολλών Αμερικανικών αγωνιστικών αυτοκινήτων.

SONY DSC

 Facebook Comments