Αντιδράστε!

Αντιδράστε!

Ο Χάρης Θεοφράστου είναι αντιδραστικός τύπος!

 

Τα τελευταία χρόνια η καθημερινότητα μας στις πόλεις (μεγάλες αλλά και μικρές) έχει γίνει ανυπόφορη. Και δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα τροχοφόρα.

Δεν φταίνε βέβαια τα ίδια τα τροχοφόρα, αλλά τα πολλά ασυνείδητα (λίαν επιεικώς) δίποδα που τα οδηγούν. Η απαράδεκτη κοινωνική συμπεριφορά τους είναι αυτή που καταπατά τα όρια της ανεκτικότατης ανοχής μας.

IMG_8958

-Οδηγοί διπλό και πλέον τριπλοπαρκάρουν προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος, αφόρητο εκνευρισμό και μας κλέβουν ώρες και μέρες από τη ζωή μας για να ψωνίσουν, να ψωνιστούν η να πιουν το καφεδάκι τους.

Δικυκλιστές αφήνουν τα μηχανάκια τους  πάνω  στα πεζοδρόμια, αδιαφορώντας για το αν περισσεύει χώρος για πεζούς και ΑμΕΑ. Ενώ πολλοί πλέον μετατρέπουν τα  πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους σε δρόμους ταχείας προσωπικής εξυπηρέτησης!

Εγκληματίες που παραβιάζουν συστηματικά τα κόκκινα φανάρια και τα stop αδιαφορώντας επιδεικτικά για την ασφάλεια όλων μας, και των .. παιδιών τους.

 -Ναι, υπάρχουν ακόμη “άνθρωποι” που παρκάρουν στις ράμπες των ΑμΕΑ.  Υπάνθρωποι…

 Αυτές ενδεικτικά είναι μερικές από τις εξωφρενικές συμπεριφορές που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά. Που δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά με ραγδαίο ρυθμό βρίσκοντας πάτημα στην υπερβολική ανοχή μας.

 ..Είμαστε παρατημένα πρόβατα που υπομένουν την βία των ελεεινών και άρα είμαστε ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ..

Και τι κάνουμε για να διορθωθεί η κατάσταση; Περιμένουμε τον Δήμο, την Τροχαία ή την καλή νεράιδα  να διορθώσει τα πράγματα.

Καθόμαστε και περιμένουμε, αυτό κάνουμε! Είμαστε παρατημένα πρόβατα που υπομένουν την βία των ελεεινών και άρα είμαστε ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

Ας το πάρουμε απόφαση ότι δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας, αν δεν αντιδράσουμε.

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ τους κάνει θρασύτερους. Μπορούμε να αντιδράσουμε όλοι ανάλογα με την περίπτωση και τον στόχο μας.

Αντιδράστε: Ευγενικά – Ηχηρά – Έντονα – Κομψά – Επιθετικά – Δεικτικά – Αναρχικά – Προσωπικά – Ομαδικά – Ελληνικά – Γαλλικά – Δυναμικά – Χαριτωμένα – Έξυπνα – Με Χιούμορ ή όπως αλλιώς νοιώθετε αλλά… ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ.

Το ΕπιΤροχών αναζητά τρόπους και όρια αντίδρασης στις συμπεριφορές που τσαλακώνουν καθημερινά τα νεύρα μας. Και ασφαλώς υπάρχουν τρόποι αρκεί να ενωθούμε και να συνεννοηθούμε . Εξάλλου, σίγουρα, αυτοί είναι λιγότεροι από εμάς.

 Έχετε τον τρόπο σας να αντιδράτε; Ενημερώστε μας.

 

Του Χάρη Θεοφράστου

Contact Us