Post

Το Σκίτσο της Εβδομάδας – 035

το νέο Volkswagen Touareg

Αυτή την εβδομάδα αναλύουμε τα επίσημα σκίτσα της τρίτης γενιάς του Volkswagen Touareg που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες. Υπεύθυνος σχεδιασμού για το πολυτελές SUV ήταν ο Klaus Bischoff ενώ τα πολύ όμορφα σκίτσα που θα δούμε (με μολύβι και ψηφιακή επεξεργασία) ανήκουν στο βραζιλιάνο Arnaldo Cruzeiro.

Volkswagen-Touareg-2019-1600-46

Σε αυτό το σκίτσο βλέπουμε τη σχεδιαστική εξέλιξη του Touareg και πιο συγκεκριμένα τις εκδόσεις του 2018, 2015, 2010, 2007 και 2002. Όπως είναι εμφανές, εξαιρώντας ίσως την πρώτη γενιά, η Volkswagen ακολούθησε ένα συντηρητικό δρόμο για τη ναυαρχίδα της, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες, όμως διαχρονικά το Touareg ήταν ένα επιβλητικό SUV.

Volkswagen-Touareg-2019-1600-41

Το εμπρός μέρος του νέου Touareg χαρακτηρίζεται από πληθώρα οριζόντιων γραμμών με πολύ χρώμιο στην μεγάλη γρίλια (που είναι κατασκευασμένη από ένα κομμάτι μετάλλου) και τις εισαγωγές αέρα. Τα επίσης μεγάλα φωτιστικά σώματα είναι πλήρως ενσωματωμένα στη γρίλιας και αποτελόυνται από σύνθετα στοιχεία LED (που ίσως δείχνουν κάπως παρωχημένα). Οι σχεδιαστές της Volkswagen προσπάθησαν να δώσουν ένα premium χαρακτήρα στο μοντέλο, αφού μετά και τον τερματισμό της παραγωγής του Phaethon, τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της γερμανικής εταιρείας από πλευράς διαστάσεων, εξοπλισμού και τιμής.

Volkswagen-Touareg-2019-1600-45

Το προφίλ της τρίτης γενιάς Touareg δείχνει συμπαγές με τονισμένους ώμους και θόλους των τροχών μεγάλης διαμέτρου. Σε αυτό βοηθά το μεγάλο μεταξόνιο της πλατφόρμας MLB την οποία μοιράζεται με το νέο Audi Q7, αλλά και ο κοντός εμπρός πρόβολος με την ψηλά τοποθετημένη μάσκα.

Volkswagen-Touareg-2019-1600-42

Το πίσω μέρος του μοντέλου είναι αναμφίβολα κομψό, όμως κάποιοι θα το χαρακτήριζαν υπερβολικά απλό, ιδιαίτερα για ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Μπορεί οι επιλογές των σχεδιαστών να δικαιολογούνται από το απευθυνόμενο κοινό, όμως τα μόνα στοιχεία που κάνουν το Touareg να ξεχωρίζει από ένα «generic» SUV είναι οι πτυγχώσεις που δημιουργούν στο προφίλ οι γραμμές των φτερών.

Volkswagen-Touareg-2019-1600-47

Στο επίσης μίνιμαλ εσωτερικό το οποίο έχει ντυθεί με υλικά υψηλής ποιότητας, συναντάμε ένα «κέντρο ελέγχου» με τεράστιες οθόνες – το γνωστό από άλλα μοοντέλα του VW Group, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, και μια κεντρική οθόνη 15 ιντσών που φιλοξενεί το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Discover Premium (προεραιτικός εξοπλισμός). Η αλήθεια είναι πως στα concepts αλλά και τα ακριβότερα μοντέλα της, η Volkswagen έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πιο φρέσκια και ενδιαφέρουσα σχεδιαστική ταυτότητα την οποία αδικούν οι σκοτεινές αποχρώσεις του σκίτσου.

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad
Skoda Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Ας Απολαύσουμε το Μοτέρ της Valkyrie με τους 1.000 ίππους! (VIDEO)

valkyriesmallthumb

Ας Απολαύσουμε το Μοτέρ της Valkyrie με τους 1.000...

Πρωταγωνιστές της χρονιάς, στα ΕΚΟ Racing Dirt Games 2018, ο Μπάμπης Γαζετάς και η Speedcar Motul Team Greece!

Με οργάνωση, γνώση και συνέπεια!

Πρωταγωνιστές της χρονιάς, στα ΕΚΟ Racing Dirt Games 2018,...

Διέρρευσαν Φωτογραφίας της νέας Supra! Δείτε τη μούρη της…

suprasmallthumb

Διέρρευσαν Φωτογραφίας της νέας Supra! Δείτε τη μούρη της......

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ας Απολαύσουμε το Μοτέρ της Valkyrie με τους 1.000 ίππους! (VIDEO)

valkyriesmallthumb

Ας Απολαύσουμε το Μοτέρ της Valkyrie με τους 1.000...

Διέρρευσαν Φωτογραφίας της νέας Supra! Δείτε τη μούρη της…

suprasmallthumb

Διέρρευσαν Φωτογραφίας της νέας Supra! Δείτε τη μούρη της......

Hyundai i30 N vs Hyundai i30 WRC (VIDEO)

stockvswrcsmallthumb

Hyundai i30 N vs Hyundai i30 WRC (VIDEO) "Πολίτης"...

HotHatch Banner