Post

Το Σκίτσο της Εβδομάδας – 030

το νέο coupe-SUV της BMW

Με τα SUV να έχουν κατακλήσει την αγορά, η BMW ανανεώνει σταδιακά τη γκάμα της η οποία περιλαμβάνει όλο και περισσότερα μοντέλα. Έτσι, μετά την πρόσφατη παρουσίαση της τρίτης γενιάς της X3, έρχεται και η coupe έκδοσή της, με το όνομα X4.

Πολοί είναι αυτοί που αμφισβητούν το λόγο ύπαρξης των coupe-suv, μιας και η μεγάλη κλίση της οροφής κλέβει από την πρακτικότητα (μικρότεροι εσωτερικοί χώροι, προβληματική ορατότητα κ.τ.λ.) ενώ η οδηγική τους συμπεριφορά δεν διαφέρει ουσιαστικά από αυτή των απλών SUV μοντέλων λόγω του αυξημένου ύψους από το έδαφος. Επιπλέον, οι εκτός δρόμου δυνατότητές τους είναι εμφανώς περιορισμένες λόγω των φαρδιών ελαστικών χαμηλόυ προφίλ με ασφάλτινο προσανατολισμό και τις υπερβολικά μεγάλες ζάντες, όμως τα νούμερα των πωλήσεων δικαιολογούν τελικά την υπαρξή τους.

bmw_x4 (1)

Στο εμπρός μέρος της δεύτερης γενιάς X4, τα φωτιστικά σώμματα, το καπό, η γρίλια και ο προφυλακτήρας έρχονται αυτούσια από την X3, όμως η μεγαλύτερη κλίση του παρμπρίζ δίνει ένα πιο αθλητικό χαρακτήρα στο SUV. Στόχος των σχεδιαστών ήταν ένα μυώδες look για το coupe-suv. Η αλήθεια είναι πως μπορεί η X3 από κοντά να μην εντυπωσιάζει, όμως η X4 στο πολύ όμορφο σκίτσο φαίνεται αρκετά όμορφη, με το φωτισμό να τονίζει τις καμπύλες του αμαξώματος.

bmw_x4 (4)

Στο πίσω μέρος, το οποίο είναι εξ ολοκλήρου ανασχεδιασμένο, τα λεπτά φωτιστικά σώμματα συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας εκλεπτυσμένης αισθητικής, κάτι που λείπει από τις αντίστοιχες προτάσεις της Mercedes αλλά και από την προηγούμενη γενιά του βαυαρικού μοντέλου. Πολύ ενδιαφέρουσες και οι καμπύλες που σχηματίζουν την ενσωματωμένη αεροτομή αλλά και η αεροδυναμική κατάληξη της οροφής που παραπέμπει σε coupe.

bmw_x4 (2)

Εκτός από τη νέα ουρά με την πολύ μεγάλη κλίση του πίσω παραθύρου, η X4 διαφέρει από την X3 και χάρη στα φουσκωμένα πίσω φτερά που καλύπτουν τους τετραγωνισμένους θόλους. Όπως μας έχει συνηθίσει η BMW, αναμένουμε αντίστοιχη εμφάνιση και για την επερχόμενη X6 και απλά ελπίζουμε το παραδοσιακό copy paste να είναι σχετικά περιορισμένο ώστε να μπορόυμε να τα ξεχωρίζουμε και στο δρόμο!

bmw_x4 (7)

Στο εσωτερικό τα πράγματα είναι γνώριμα μιας και (εκτός από το χαμηλότερο εσωτερικό ύψος), είναι πανομοιότυπο με αυτό της συγγενικής BMW X3 οπότε μας μένει να θαυμάσουμε μόνο την ενδιαφέρουσα προοπτική του σκίτσου.

bmw_x4 (3)

Με την παρουσίαση της νέας X4, η γκάμα των coupe SUV της BMW περιλαμβάνει 3 μοντέλα (X2, X4, X6), ενώ στόχος της βαυαρικής εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι ένας «στόλος» από 7 premium SUV.

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 19 Ιουνίου

19-06

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 19 Ιουνίου Γεγονότα, άνθρωποι και...

MotoGP Βαρκελώνη: Δεύτερη σερί Νίκη για τον Λορένθο, σε έναν Γεμάτο Εγκαταλείψεις Αγώνα! (Στιγμιότυπα)

barcelonagpsmallthumb

MotoGP Βαρκελώνη: Δεύτερη σερί Νίκη για τον Λορένθο, σε...

Έρχεται η νέα BMW σειρά 8!

bmwseries8smallthumb

Έρχεται η νέα BMW σειρά 8! Και φαίνεται απλά...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Χαζεύοντας Μία απ’τις Τρεις Ford GT40 που Πέτυχαν το 1-2-3 στο Le Mans του ’66…

1966fordgt40smallthumb

Χαζεύοντας Μία απ'τις Τρεις Ford GT40 που Πέτυχαν το...

Δουλεύει; Ρεζέρβα φτιαγμένη από αμέτρητα ρολά κολλητικής ταινίας! (video)

rezervasmallthumb

Δουλεύει; Ρεζέρβα φτιαγμένη από αμέτρητα ρολά κολλητικής ταινίας! (video) Ήρθε...

Νέο Ρεκόρ! Η πιο ακριβή Ferrari που πουλήθηκε ποτέ…

250gtoreccordsmallthumb

Νέο Ρεκόρ! Η πιο ακριβή Ferrari που πουλήθηκε ποτέ......