Post

Το Σκίτσο της Εβδομάδας – 013

μονοθέσια McLaren για τον ψηφιακό κόσμο

Στο σημερινό μας άρθρο θα «εξετάσουμε» τα σκίτσα ενός πρόσφατου project της McLaren το οποίο δεν προορίζεται για παραγωγή, αλλά για να συμμετέχει στον «ψηφιακό» κόσμο του Gran Turismo.

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που στο παρελθόν παρουσίασαν τα δικά τους αγωνιστικά πρωτότυπα για το δημοφιλές παιχνίδι του Playstation, δράττοντας την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα όχημα χωρίς περιορισμούς. Το ίδιο κάνει φέτος και η McLaren που με αυτή τη μελέτη προσπαθεί να μεταφέρει τις αξίες που την διέπουν στο έτος 2030.

McLaren-Ultimate-Vision-GT-Concept-Design-Sketch-Render-03

Στα εντυπωσιακά σκίτσα του Alexandar Alexiev που εργάζεται στο σχεδιαστικό κέντρο της McLaren, βλέπουμε ένα φουτουριστικό μονοθέσιο αγωνιστικό όχημα που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για απόλυτη απόδοση σε πίστα.

Τα αεροδυναμικά κανάλια και το τεράστιο εμπρός σπλίτερ που παραπέμπει σε Formula 1, κρατούν το όχημα γατζωμένο στο έδαφος καθώς οι ταχύτητες ανεβαίνουν, ενώ υλικά όπως τιτάνιο και ανθρακονήματα χαρίζουν (υποθετικά) βάρος της τάξεως των 1000kg. Αν θα μπορούσαμε να ασκήσουμε κριτική στην αισθητική του μοντέλου θα ήταν στα εμπρός φωτιστικά σώματα που μοιάζουν κάπως συμβατικά σε σύγκριση πάντα με το σύνολο και τον χαρακτήρα του οχήματος.

McLaren-Ultimate-Vision-GT-Concept-Design-Sketch-Render-02

Ο οδηγός κάθεται σχεδόν ξαπλωμένος μπρούμητα, κάτι που του προσφέρει μια πιο έντονη και συμμετοχική οδηγική εμπειρία αφού το κεφάλι του βρίσκεται σχεδόν πάνω στον εμπρός άξονα. Οι γραμμές που εκτείνονται από το εμπρός μέχρι και το πίσω μέρος, αγκαλιάζουν τα τονισμένα φτερά και τις εσοχές του οχήματος που μοιάζει με γλυπτό μιας και η στενή μονοθέσια καμπίνα αφήνει πολύ διαθέσιμο χώρο στους σχεδιαστές. Πολύ όμορφες οι πλευρικές εισαγωγές που όπως φαίνεται κατευθύνουν μέρος του αέρα πάνω από τους τροχούς και προς την πίσω φτερούγα.

a59085e7-79b3-4df1-8250-d905d5ebf92f

Μπορεί το συγκεκριμένο όχημα να μην πατήσει ποτέ άσφαλτο, όμως είμαστε σίγουροι ότι θα προσφέρει έστω και ψηφιακή οδηγική ευχαρίστηση στους gamers. Εξάλλου είναι πάντα ενδιαφέρον να βλέπουμε επίσημα project που εξάπτουν τη φαντασία και ξεφεύγουν από τα τετριμμένα.

Στο τελευταίο σκίτσο βλέπουμε και τα φώτα του μοντέλου που ακολουθούν την κατάληξη της πίσω αεροτομής. Όσο για τον (υποθετικό) κινητήρα που βρίσκεται παραδοσιακά τοποθετημένος στο κέντρο στέλνοντας δύναμη στους πίσω τροχούς, είναι ένας V8 4.0 λίτρων που σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός τροχούς προσφέρουν ισχύ 1,150 PS και 1,275 NM ροπής.

Τέλος δείτε το αντίστοιχο βίντεο με το όχημα σε δράση και τους σχεδιαστές να εξηγούν μερικά πράγματα για την ιδέα τους:

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad
Skoda Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Hyundai i30 N vs Hyundai i30 WRC (VIDEO)

stockvswrcsmallthumb

Hyundai i30 N vs Hyundai i30 WRC (VIDEO) "Πολίτης"...

Μια συλλογή από Lancia… να την πιεις στο ποτήρι!

lanciacollecxtionsmallthumb

Μια συλλογή από Lancia... να την πιεις στο ποτήρι!...

Τα νέα Επί Τροχάδην

news

Τα νέα Επί Τροχάδην Η Κυριακάτικη εβδομαδιαία σύντομη ενημέρωσή...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Δείτε αυτές τις 8 Lamborghini Περιορισμένης Παραγωγής! Η μία πιο σπάνια από την άλλη…

8lambossmallthumb

Δείτε αυτές τις 8 Lamborghini Περιορισμένης Παραγωγής. Η μία...

Η Mazda… «σκοτώνει» τα σχέδια για νέο RX-7

rx7smallthumb

Η Mazda... "σκοτώνει" τα σχέδια για νέο RX-7 Ως...

Δείτε την επική κόντρα της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid με την 911 Turbo S

panamera911smallthumb

Δείτε την επική κόντρα της Porsche Panamera Turbo S...

HotHatch Banner