Post

VW I.D. Buzz Concept

το microbus του μέλλοντος

H Volkswagen, ένα χρόνο μετά από το Budd-e Concept, παρουσιάζει στην έκθεση του Detroit το I.D. Buzz Concept ένα ηλεκτροκίνητο και πλήρως αυτόνομο microbus από το μέλλον…

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Αισθητικά το μοντέλο αποτελλεί άμεση αναφορά στο θρυλικό πλέον T1 με τη χαρακτηριστική φωτιζόμενη γραμμή που διατρέχει όλο το αμάξωμα ενός όγκου. Η διχρωμία, τα πολλά παράθυρα στο προφίλ και η οροφή/καπελάκι συνδυάζονται με διάφανα full LED φωτιστικά σώμματα και τροχούς 22 ιντσών από το μέλλον, δημιουργώντας ένα ρετρο-φουτουριστικό αποτέλεσμα.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Το Microbus της νέας εποχής βασίζεται σε μια επιμυκημένη έκδοση της ηλεκτροκίνητης πλατφόρμας Modular Electric Drive Kit (MEB), έχει μήκος 4943mm, πλάτος 1976mm και ύψος 1963mm με εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων.

 

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 369hp στέλνουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με την επιτάχυνση 0-100km/h να ολοκληρώνεται σε κάτω από 5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160km/h. Η αυτονομία του μοντέλου φτάνει τα 600 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, με το 80% της μπαταρίας 111kwh να φορτίζεται σε μόλις 30 λεπτά μέσω του Combined Charging System.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Η λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης με την οποία εξοπλίζεται το πρωτότυπο θα είναι διαθέσιμη στη μαζική παραγωγή από το 2025 και μετά. Ο οδηγός αφήνει τον έλεγχο στο όχημα, το εσωτερικό αλλάζει μορφή και οι επιβάτες απολαμβάνουν το ταξίδι τους αφήνοντας τους αισθητήρες υπερήχων, τα laser, τα radar και τις κάμερες να κάνουν τη δουλειά τους σε συνεργασία με το ειδικό λογισμικό.

volkswagen-id-buzz-concept-13

Το μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του μέχρι και 8 επιβάτεςμε τις αποσκευές τους, ενώ στη λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης I.D. Pilot, οι θέσεις οδηγού και συνοδηγού περιστρέφονται κατα 180 μοίρες δημιουργώντας ένα μικρό σαλόνι σε συνδυασμό με το αναδιπλούμενο τραπεζάκι.

volkswagen-id-buzz-concept-12

Στο ταμπλό, το αναδιπλόυμενο τιμόνι με επένδυση από Nappa leather είναι ευαίσθητο στην αφή και επιτρέπει στον οδηγό να χειρίζεται όλες τις λειτουργίες χωρίς να παίρνει τα χέρια του από αυτό. Παράλληλα, το εξελιγμένο head-up display με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας εμφανίζει τις πληροφορίες να αλληλεπιδρούν με το φυσικό περιβάλλον ενώ η αποσπώμενη οθόνη αφής στα δεξιά του οδηγού λειτουργεί και ως tablet.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Το I.D. Buzz Concept (δεξιά) μαζί με το μικρομεσαίο I.D. Concept (αριστερά) που είδαμε στην έκθεση του Παρισιου και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα MEB, θα οδηγήσουν σε ολοκαίνουρια ηλεκτροκίνητα μοντέλα παραγωγής της γερμανικής εταιρείας που θα κυκλοφορήσουν από το 2020 με στόχο τις 1.000.000 πωλήσεις μέχρι το 2025.

 

 

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Ελπίζουμε πως μέχρι το 2020 το I.D. Concept θα διατεθεί στο κοινό διατηρώντας τη σημερινή του μορφή σε αισθητικό και τεχνολογικό επίπεδο, καθώς θεωρούμε πως είναι η πιο επιτυχημένη αναβίωση του θρυλικού Microbus, ανάμεσα στα παρόμοια πρωτότυπα που παρουσιάστηκαν από το 2001 μέχρι και σήμερα.

Σχετικό Άρθρο: Volkswagen I.D. Concept

 

Facebook Comments

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Τα νέα Επί Τροχάδην

news

Τα νέα Επί Τροχάδην Η Κυριακάτικη εβδομαδιαία σύντομη ενημέρωσή...

Έρχεται C-Class All-Terain το 2022

mccar

Έρχεται C-Class All-Terain το 2022 Για να κοντράρει το...

Η Dream Team της BMW

bmw

Η Dream Team της BMW Μερικά από τα σημαντικότερα...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Έρχεται C-Class All-Terain το 2022

mccar

Έρχεται C-Class All-Terain το 2022 Για να κοντράρει το...

Η Dream Team της BMW

bmw

Η Dream Team της BMW Μερικά από τα σημαντικότερα...

Τα Καλύτερα GIFs της Εβδομάδας

thumb_258x191

Τα Καλύτερα GIFs της Εβδομάδας Από το ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ...