Post

3 χρόνια χωρίς τον Άρη Σταθάκη

Η θέση του οδηγού ..παραμένει κενή!

Με πόσα χιλιόμετρα άραγε τρέχει αυτός ο χρόνος; Και όμως, πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια από τον άδικο χαμό του φίλου και δημοσιογράφου Άρη Σταθάκη.

newego_LARGE_t_1101_54360172

Μια ζωή από τη «θέση του οδηγού» αφιέρωσε ο Άρης παλεύοντας για τα «ωραία» της ζωής που διδάσκουν όχι μόνο παιδεία αλλά και ανθρωπιά για το συνάνθρωπό μας!

Γιατί αυτό μεταξύ άλλων, ήτανε το έργο που άφησε πίσω του ο Δημοσιογράφος Άρης, με τα κείμενα που έγραφε για πάρα πολλά χρόνια στον τύπο, αλλά και μέσα από τηλεόραση, ραδιόφωνο και περιοδικά, μιλώντας για την οδική ασφάλεια και τη συμπεριφορά όλων μας, που δυστυχώς, ακόμη… δεν κατάφερε να βρει την ακριβή της θέση στη χώρα μας!

Σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι που είμαστε ,τώρα αντιλαμβανόμαστε το κενό που άφησε ξαφνικά πίσω του ο Άνθρωπος Σταθάκης, που με όλο του το είναι όταν εκλέχτηκε Βουλευτής, εισηγήθηκε το θέμα της οδικής ασφάλειας στα σχολεία όλης της χώρας, μια κίνηση η οποία αποτελεί και από τις μοναδικές που καταχειροκροτήθηκε από την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων!

Με αυτό το στοιχείο διακρίθηκε στη ζωή του και με αυτό παραμένει ζωντανός στη μνήμη όλων όσων πραγματικά ασχολούνται και αγαπούν τον ξεχωριστό κόσμο της αυτοκίνησης, όπως και εμείς στο Επί Τροχών, που επιμένουμε στην ασφαλή οδήγηση με οποιοδήποτε κόστος και αν συνεπάγεται αυτό.

Σαν μικρότερος που είμαι, δε θυμάμαι κάποια άλλη φορά Βουλευτής να ζήτησε να γίνουν πιο αυστηρά τα πρόστιμα που αφορούν παραβάσεις που σκοτώνουν και να ελαφρυνθούν εκείνα που αποτελούν απλές τυπικές παραβάσεις!

thumbnail_thumb_640

Απλά μας λείπει! Και όπως βλέπουμε θα εξακολουθεί να λείπει και από την πολιτική σκηνή, καθώς ήταν ο μόνος που είχε την ευθυξία να παραιτηθεί από πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής για την οδική ασφάλεια, καθώς «δεν γινόταν τίποτε από αυτά που ήθελε να κάνει».

Αυτός ήταν ο κ. Άρης, που μια ζωή ολόκληρη φορούσε τη «ζώνη ασφαλείας» από τη «θέση του οδηγού» και πάλευε για τα αυτονόητα, που κάποιοι ακόμα γυρίζουν το κεφάλι τους αλλού! Στις μέρες μας λείπει η ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο μας ή και τους συνανθρώπους μας, που αδίκως χάνονται στην άσφαλτο μέσα στα σύγχρονα αυτοκίνητα, που τις μέρες των μεγάλων εξόδων η οδική ασφάλεια «πάει διακοπές». Ακόμη δεν έχουμε μάθει, ακόμη δεν έχουμε χαλαρώσει και ακόμη δυστυχώς δε θέλουμε να συνυπάρχουμε για το καλό όλων μας!

Αιωνία η μνήμη του αείμνηστου φίλου, σεβαστού δημοσιογράφου και ανθρώπου Αρη Σταθάκη! Ίσως κάποια μέρα που θα ξυπνήσουμε από το λήθαργο των realities τύπου survivor, βάλουμε την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά μας σε πρώτο πλάνο και «διασκεδάζουμε» οικογενειακά και ανθρώπινα, από τη «Θέση του Οδηγού», γιατί και στη ζωή μας παραμένουμε οδηγοί!

Παντελής Τζερτζεβέλη

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad
Skoda Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Hyundai i30 N vs Hyundai i30 WRC (VIDEO)

stockvswrcsmallthumb

Hyundai i30 N vs Hyundai i30 WRC (VIDEO) "Πολίτης"...

Μια συλλογή από Lancia… να την πιεις στο ποτήρι!

lanciacollecxtionsmallthumb

Μια συλλογή από Lancia... να την πιεις στο ποτήρι!...

Τα νέα Επί Τροχάδην

news

Τα νέα Επί Τροχάδην Η Κυριακάτικη εβδομαδιαία σύντομη ενημέρωσή...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Δείτε αυτές τις 8 Lamborghini Περιορισμένης Παραγωγής! Η μία πιο σπάνια από την άλλη…

8lambossmallthumb

Δείτε αυτές τις 8 Lamborghini Περιορισμένης Παραγωγής. Η μία...

Η Mazda… «σκοτώνει» τα σχέδια για νέο RX-7

rx7smallthumb

Η Mazda... "σκοτώνει" τα σχέδια για νέο RX-7 Ως...

Δείτε την επική κόντρα της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid με την 911 Turbo S

panamera911smallthumb

Δείτε την επική κόντρα της Porsche Panamera Turbo S...

HotHatch Banner