Post

3 χρόνια χωρίς τον Άρη Σταθάκη

Η θέση του οδηγού ..παραμένει κενή!

Με πόσα χιλιόμετρα άραγε τρέχει αυτός ο χρόνος; Και όμως, πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια από τον άδικο χαμό του φίλου και δημοσιογράφου Άρη Σταθάκη.

newego_LARGE_t_1101_54360172

Μια ζωή από τη «θέση του οδηγού» αφιέρωσε ο Άρης παλεύοντας για τα «ωραία» της ζωής που διδάσκουν όχι μόνο παιδεία αλλά και ανθρωπιά για το συνάνθρωπό μας!

Γιατί αυτό μεταξύ άλλων, ήτανε το έργο που άφησε πίσω του ο Δημοσιογράφος Άρης, με τα κείμενα που έγραφε για πάρα πολλά χρόνια στον τύπο, αλλά και μέσα από τηλεόραση, ραδιόφωνο και περιοδικά, μιλώντας για την οδική ασφάλεια και τη συμπεριφορά όλων μας, που δυστυχώς, ακόμη… δεν κατάφερε να βρει την ακριβή της θέση στη χώρα μας!

Σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι που είμαστε ,τώρα αντιλαμβανόμαστε το κενό που άφησε ξαφνικά πίσω του ο Άνθρωπος Σταθάκης, που με όλο του το είναι όταν εκλέχτηκε Βουλευτής, εισηγήθηκε το θέμα της οδικής ασφάλειας στα σχολεία όλης της χώρας, μια κίνηση η οποία αποτελεί και από τις μοναδικές που καταχειροκροτήθηκε από την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων!

Με αυτό το στοιχείο διακρίθηκε στη ζωή του και με αυτό παραμένει ζωντανός στη μνήμη όλων όσων πραγματικά ασχολούνται και αγαπούν τον ξεχωριστό κόσμο της αυτοκίνησης, όπως και εμείς στο Επί Τροχών, που επιμένουμε στην ασφαλή οδήγηση με οποιοδήποτε κόστος και αν συνεπάγεται αυτό.

Σαν μικρότερος που είμαι, δε θυμάμαι κάποια άλλη φορά Βουλευτής να ζήτησε να γίνουν πιο αυστηρά τα πρόστιμα που αφορούν παραβάσεις που σκοτώνουν και να ελαφρυνθούν εκείνα που αποτελούν απλές τυπικές παραβάσεις!

thumbnail_thumb_640

Απλά μας λείπει! Και όπως βλέπουμε θα εξακολουθεί να λείπει και από την πολιτική σκηνή, καθώς ήταν ο μόνος που είχε την ευθυξία να παραιτηθεί από πρόεδρος της Εθνικής επιτροπής για την οδική ασφάλεια, καθώς «δεν γινόταν τίποτε από αυτά που ήθελε να κάνει».

Αυτός ήταν ο κ. Άρης, που μια ζωή ολόκληρη φορούσε τη «ζώνη ασφαλείας» από τη «θέση του οδηγού» και πάλευε για τα αυτονόητα, που κάποιοι ακόμα γυρίζουν το κεφάλι τους αλλού! Στις μέρες μας λείπει η ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο μας ή και τους συνανθρώπους μας, που αδίκως χάνονται στην άσφαλτο μέσα στα σύγχρονα αυτοκίνητα, που τις μέρες των μεγάλων εξόδων η οδική ασφάλεια «πάει διακοπές». Ακόμη δεν έχουμε μάθει, ακόμη δεν έχουμε χαλαρώσει και ακόμη δυστυχώς δε θέλουμε να συνυπάρχουμε για το καλό όλων μας!

Αιωνία η μνήμη του αείμνηστου φίλου, σεβαστού δημοσιογράφου και ανθρώπου Αρη Σταθάκη! Ίσως κάποια μέρα που θα ξυπνήσουμε από το λήθαργο των realities τύπου survivor, βάλουμε την οδική ασφάλεια και συμπεριφορά μας σε πρώτο πλάνο και «διασκεδάζουμε» οικογενειακά και ανθρώπινα, από τη «Θέση του Οδηγού», γιατί και στη ζωή μας παραμένουμε οδηγοί!

Παντελής Τζερτζεβέλη

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Οι Εμβληματικές Lamborghini Espada & Islero Γιορτάζουν τα 50στα Γενέθλια τους με ένα Μαγευτικό Grand Tour!

espadaislerosmallthumb

Οι Εμβληματικές Lamborghini Espada & Islero Γιορτάζουν τα 50στα...

Αυτό Είναι το SUV της Ferrari! Ποιό το Όνομα του;

ferrarisuvsmallthumb

Αυτό Είναι το SUV της Ferrari! Ποιό το Όνομα...

Το Σχέδιο της Εβδομάδας

BMW-Vision_iNEXT_Concept - 1

Το Σχέδιο της Εβδομάδας BMW Vision iNEXT Concept Καθώς...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Οι Εμβληματικές Lamborghini Espada & Islero Γιορτάζουν τα 50στα Γενέθλια τους με ένα Μαγευτικό Grand Tour!

espadaislerosmallthumb

Οι Εμβληματικές Lamborghini Espada & Islero Γιορτάζουν τα 50στα...

RS3 Sportback ταπεινώνει Lamborghini Aventador! Πως;; (Video)

rs3lambosmalltumb

RS3 Sportback ταπεινώνει Lamborghini Aventador! Πως;; (Video) Με την...

51ο Rally ΔΕΘ – Νικητές οι Σωκράτης Τσολακίδης και Χάρης Δήμος!

51dethsmallthumb

51ο Rally ΔΕΘ - Νικητές οι Σωκράτης Τσολακίδης και...

HotHatch Banner