Post

Συνυπάρχοντας στα μποτιλιαρίσματα λόγω του χιονιά

Οδηγείστε Χαλαρά .. η ζωή είναι ωραία!

Χιόνισε χθες σε ολόκληρη την χώρα και όχι μόνον στα ψηλά καμπαναριά των εκκλησιών που πρώτα από όλους υποδέχονται τις αλλαγές των εκάστοτε καιρικών συνθηκών. Eδώ και μία εβδομάδα οι γνωστοί και έγκριτοι μετεωρολόγοι της χώρας μας εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, θέλοντας να μας προετοιμάσουν χωρίς να επιφέρουν πανικό με τις δηλώσεις τους, για την κακοκαιρία.

dsc_0198

Πριν από λίγες ημέρες, η πόλη της Θεσσαλονίκης δέχθηκε μια επιθετική εισβολή χιονιού που μέσα σε ένα 2ωράκι κάλυψε τα πάντα και μετέτρεψε την γκρίζα όψη της σε ένα απέραντο λευκό τοπίο.

Αμέσως οι δρόμοι γέμισαν με πολλά προβλήματα καθώς η δημοτική μηχανή «πάγωσε» και δεν κατάφερε να ρίξει αλάτι και θαλασσινό νερό στην Τσιμισκή, την Εγνατία, και την παραλιακή οδό, όπου βρισκόταν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους χιλιάδες οδηγοί δίνοντας στην κυριολεξία, έναν αγώνα υπομονής , μέχρι να φτάσουν στα σπίτια τους.

Και εδώ πλέον αρχίζουν τα πράγματα να δυσκολεύουν , καθώς ο κάθε φαντασμένος, «παπάρας» δημοσιογράφος που βρίσκεται μπροστά σε ένα μικρόφωνο, γίνεται ο άνθρωπος που θέλει να βάλει τάξη στην κρατική αταξία , με αποτέλεσμα την σπορά λανθασμένων ενεργειών από τους αποδέκτες των λόγων του.

dsc_0190-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Αγαπητοί μου αναγνώστες, όσο δύσκολα και αν γίνουν τα πράγματα, πρώτα από όλα μην χάνετε την ψυχραιμία σας. Φροντίστε να έχετε καθαρό το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, και γεμάτο με καύσιμα το ρεζερβουάρ σας, γιατί, ας μην κρυβόμαστε, μόλις ρίξει, μια σταγόνα στην Ελλάδα, το μποτιλιάρισμα που συμβαίνει στους δρόμους, είναι εκτός ελέγχου.

Φροντίστε να έχετε ελέγξει την φθορά των ελαστικών σας. Αν έχουν φθαρεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να τα βλέπετε και να φοβάστε για την ζωή σας, μην βγαίνετε στον δρόμο. Χωρίς έλεγχο και σωστή συντήρηση της μηχανής, ο Χειμώνας, δεν βγαίνει!

Πολλά αυτοκίνητα έβγαζαν καπνούς κατά την διάρκεια του χθεσινού μποτιλιαρίσματος, επειδή η στάθμη των υγρών του συστήματος ψύξεως του κινητήρα ήταν ελλιπής. Η ενημέρωση από κάποιον έγκριτο ραδιοφωνικό σταθμό είναι αναγκαία κάθε ώρα, καθώς ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία ενημέρωσης κίνησης από την εκάστοτε πολιτική προστασία.

dsc_0183-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Η συνύπαρξη όλων μας, αποτελεί ένα καλό μυστικό για τον μεγάλο χρόνο αναμονής που περνάμε εντός των αυτοκινήτων μας λόγω απρόοπτων καταστάσεων, όπως είναι ο χιονιάς. Εχθές είχα συνάψει νέες φιλίες με γειτονικά αυτοκίνητα αφού γνωριστήκαμε «αρκετά καλά» καθώς συνοδηγούσαμε για τέσσερις ολόκληρες ώρες έχοντας την ευκαιρία να βγάλουμε και σέλφι εικόνες, την ώρα των μεγάλων σταματημάτων. Οι διαπληκτισμοί της στιγμής είναι άκαιροι, και σημάδι απολίτιστων ανθρώπων. Αυτοί είναι έτοιμοι να βγουν από την «αμαξάρα τους» και να λιανίσουν κάθε τι που στέκει εμπόδιο στην τρέλα τους!

Νομίζω πως κάπως έτσι και χωρίς πολλές σάλτσες, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσάρεστες καταστάσεις τυγχάνουν γύρο μας. Η ορθή χρήση ,όχι μόνον του Κ.Ο.Κ. αλλά και των κανόνων καλής συμπεριφοράς, πρέπει να είναι αυτές που θα μας συνοδεύουν στην οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή, και αν βρεθεί μπροστά μας την ώρα που οδηγούμε.

Το χιονάκι «απαιτεί» αρκετή ευχέρεια στο τιμόνι από τον οδηγό. Όταν χάνουμε τα αβγά και την πρόσφυση, καλό είναι να βάζουμε αλυσιδίτσες. Όχι σταματώντας στην μέση του δρόμου αλλά , δεξιά για να μην εμποδίσουμε τον «γείτονα οδηγό» που τσουλάει λίγο καλύτερα από εμάς.

dsc_0186-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Πάντως η χαρά της ζωής ,μεγαλώνει και μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη, όταν έξω χιονίζει ή βρέχει αρκούδες, και εμείς βρισκόμαστε , ανέπαφοι μέσα στην σύγχρονη καμπίνα του αυτοκινήτου μας που μας προστατεύει από όλα τα καιρικά φαινόμενα και όλες τις θερμοκρασιακές διαφορές.

Παντελής Τζερτζεβέλης

Σχετικό Άρθρο: 5 tips για ασφαλή οδήγηση το χειμώνα

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Τα Καλύτερα GIFs της Εβδομάδας

gifs7smallthumb

Τα Καλύτερα GIFs της Εβδομάδας Από το ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ...

Πιθανή επιστροφή του Mazda RX-9

Θα ξανάρθει ο "ρότορας";

Πιθανή επιστροφή του Mazda RX-9 Θα ξανάρθει ο "ρότορας";...

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 24 Ιουνίου

alfa

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 24 Ιουνίου Γεγονότα, άνθρωποι και...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων ράλλυ

rallysmallthumb

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων...

Δείτε Πατέρα να Σώζει τον Γιο του από Φλεγόμενο Αγωνιστικό!! (video)

paterasgiossmallthumb

Δείτε Πατέρα να Σώζει τον Γιο του από Φλεγόμενο...

Οι Καλύτεροι Vintage Χώροι Αποθήκευσης Ρεζέρβας !

sparetiresmallthumb

Οι Καλύτεροι Vintage Χώροι Αποθήκευσης Ρεζέρβας ! Ο Απόλυτος...