Post

Rally Dakar 2017 – Stage 3

Ο Mr Dakar … νικητής με το Peugeuot 3008 DKR

Στο χιλιοτραγουδισμένο «Σαν Σαλβαρδόρ» της Αργεντινής τερμάτισε η τρίτη ημέρα του Dakar 2017 η οποία έμελε να ήταν πιο «ντακαρίσια», καθώς είχε απαιτήσεις τόσο από τα πληρώματα όσο και από τους κινητήρες, που αναζητούσαν εσπευσμένα «ανάσες».

Σήμερα φάνηκαν και τα ταλέντα των συνοδηγών οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τον προσανατολισμό τους καθώς δε ήταν ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση , ο εντοπισμός των ενδιάμεσων σταθμών ελέγχου της ειδικής. Έτσι λοιπόν κάπου εκεί ήταν που ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών εξανεμίστηκε και τα πληρώματα βρέθηκαν αντιμέτωπα με το πρόσωπο του σκληρότερου ράλι στον κόσμο.

monster-energy-rider-joan-barreda-is-very-optimist-for-dakar-2017-114171_1

Στις μοτοσυκλέτες παίχτηκε ένα πολύ ωραίο σκηνικό μεταξύ δύο πολύ μεγάλων και έμπειρων αναβατών Ο σκληροτράχηλος Joan Barreda με την Honda του, κυνήγησε με όλες τις δυνάμεις του τον πρωτοπόρο της γενικής Toby Price με την ΚΤΜ, που οδήγησε αρκετά αγχωμένα αλλά με το μυαλό του να είναι καρφωμένο στον δρόμο, καθώς η διαδρομή όλη, έκρυβε πολλές παγίδες οι οποίες ναι μεν ήταν αποτυπωμένες στο roadbook ήταν όμως δε καλά «κρυμμένες» μέσα στα νερά που έρεαν στα μικρά ποταμάκια.

aravind-kp-dakar-rally-2017-stage-3_827x510_81483604786

Δεύτερος τερμάτισε ο πολύ ωραίος Sam Sunderland με διαφορά 10 λεπτών πίσω από τον αναβάτη της Honda. Ό αιφνιδιασμένος «κύριος»Price, έπεσε πέμπτος στην γενική δηλώνοντας πως «υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα».

toyota-nasser-al-attiyah-voiture-pierre-auto-moto_b83116c0c692234290f606957e64a2a6

Στα αυτοκίνητα, έγινε το «έλα να δεις» – ήταν μία μέρα σωστός εφιάλτης για τη Toyota Gazoo Racing καθώς κάποιος κακός άνθρωπος μάτιασε τον «αγαπημένο μου Πρίγκηπα» All- Atiyah και τον Giniel de Villiers, οι οποίοι αμφότεροι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα που συνοδεύτηκαν από μεγάλες καθυστερήσεις που τους έριξαν από τα «ψηλά» στα «χαμηλά» της γενικής.

554510-5x2-lg

Αντιθέτως η τρίτη μέρα του αγώνα , έμελε να ήταν η καλύτερη για την Team Peugeot Total, καθώς ο « mr Dakar» Stephane Peterhansel πήρε το «όπλο του» το 3008 DKR και καθάρισε την παρτίδα νίκης για όλη την ομάδα , καθώς άνοιξε τον δρόμο των 364 χιλιομέτρων στους Carlos Sainz και Sebastian Loeb, οι οποίοι ακολουθούσαν τον ξέφρενο ρυθμό του petrhansel, που ξεπερνούσε τα 180χλμ/ωρα.

c1m15c-wiaq4cmh

Πολύ καλά τα πήγε και ο συμπαθής Mikko Hirvonen με το Mini ο οποίος δεν απέχει πολύ από την κορυφή και τον Loeb που είναι πρωτοπόρος γενικής.

10442998-dakar-peterhansel-met-la-pression-sur-loeb-avant-la-4e-etape-direct-classement-resultats-diffusion-tv

Την πεντάδα έκλεισε ο «άλλος» της παρέας των Peugeot 3008DKR Cyril Despres, ο οποίος αποτελεί έναν κρυφό άσσο στο «τεχνικό μανίκι» της Peugeot καθώς βρίσκεται σε απόσταση «βολής» από την κορυφή του αγώνα, όπου αν και εφ όσον χρειαστεί, θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου που έθεσαν οι οδηγοί των 3008 λίγο πριν την έναρξη του αγώνα!

Παντελής Τζερτζεβέλης

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

WRC: Ο Evans αναζητά βελτίωση…

Σε σκέψεις ο Ουαλός

WRC: Ο Evans αναζητά βελτίωση... Σε σκέψεις ο Ουαλός...

Το Ράλι Σαφάρι επιστρέφει στο WRC

Το Ράλι Σαφάρι επιστρέφει στο WRC

Το Ράλι Σαφάρι επιστρέφει στο WRC Έπεσαν οι υπογραφές!...

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων ράλλυ

rallysmallthumb

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων ράλλυ

rallysmallthumb

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων...

Δείτε Πατέρα να Σώζει τον Γιο του από Φλεγόμενο Αγωνιστικό!! (video)

paterasgiossmallthumb

Δείτε Πατέρα να Σώζει τον Γιο του από Φλεγόμενο...

Οι Καλύτεροι Vintage Χώροι Αποθήκευσης Ρεζέρβας !

sparetiresmallthumb

Οι Καλύτεροι Vintage Χώροι Αποθήκευσης Ρεζέρβας ! Ο Απόλυτος...