Post

Nissan Vmotion 2.0 Concept

ενσωματώνει με τον καλύτερο τρόπο την εξελιγμένη σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας.

H Nissan στα πλαίσια της έκθεσης NAIAS στο Detroit, παρουσιάζει τo Vmotion 2.0 Concept, μια σχεδιαστική μελέτη ενός sedan που απευθύνεται σε πολυάσχολους επαγγελματίες.

nissan-vmotion-20-concept

Η ειδικά διαμορφωμένη βαφή που συνδυάζει ασημί και χάλκινες αποχρώσεις, αναδυκνείει τις έντονες ακμές του αμαξώματος που χαρακτηρίζεται από επιθετική σχεδίαση αποπνέοντας ταυτόχρονα ένα premium χαρακτήρα. Η Nissan δεν αποκάλυψε στοιχεία για τον κινητήρα του πρωτοτύπου αφού πρόκειται για μια μελέτη που μας δείχνει την αισθητική κατεύθυνση των μελλοντικών της μοντέλων.

nissan-vmotion-20-concept-2

Στο εμπρός μέρος, η γνωστή γρίλια V-Motion μεγάλωσε και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της μάσκας δημιουργώντας όμορφες νευρώσεις στο καπό ενώ πλαισιώνεται από μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και λεπτά φωτιστικά σώμματα LED.

nissan-vmotion-20-concept-4

Στο προφίλ η χαρακτηριστική γραμμή των Nissan έχει γίνει ακόμη πιο έντονη, ενώ προς τα πίσω συναντάμε το «αιωρούμενο» C-pillar που έχουμε δει και στο Maxima. Τα επιθετικά πίσω φώτιστικά σώμματα διατηρούν το σχήμα boomerang είναι όμως λεπτότερα και με εντονότερες γωνίες ενώ η οροφή έχει έντονη κλίση με τα σχεδόν αόρατα pillars να είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα δημιουργώντας την αίσθηση ενός cockpit.

nissan-vmotion-20-concept-5

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται φυσικά με την τεχνολογία πλήρως αυτόνομης οδήγησης ProPILOT της Nissan, προσφέροντας μια άνετη, ασφαλής και ευχάριστη εμπειρία ταξιδιού είτε στον αυτοκινητόδρομο είτε στους πολυσύχναστους δρόμους των πόλεων.

nissan-vmotion-20-concept-10

Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2.850mm, η καμπίνα είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη για 4 επιβάτες και τις αποσκευές τους. Τα καθίσματα συνδυάζουν άνεση και υποστηρικτικότητα ενώ έχουν επένδυση από απαλό δέρμα με μοτίβο που παραπέμπει σε τσάντες ακριβών οίκων μόδας.

nissan-vmotion-20-concept-9

Στο ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη που ενσωματώνει ψηφιακό πίνακα οργάνων και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με εξελιγμένα γραφικά, ο χειρισμός του οποίου γίνεται από το touchpad πολλαπλών χρήσεων. Το τιμόνι είναι «κομμένο» στη μέση ενώ η οθόνη έχει τοποθετηθεί οριζόντια ώστε οδηγός και συνοδηγός να βλέπουν καθαρά όλες τις πληροφορίες που εμφανίζει.

nissan-vmotion-20-concept-11

Και οι πίσω επιβάτες έχουν λόγο και πρόσβαση στην τεχνολογία χάρη στο ξεχωριστό πάνελ αφής που βρίσκεται ανάμεσά τους. Το πάτωμα αλλά και οι πόρτες έχουν επενδύσεις από ξύλο «Zebra» που δίνει μια σοφιστικέ αίσθηση πολυτέλειας. Τέλος, τα επαναστατικά ηχεία Bose UltraNearfileld που βρίσκονται στα προσκέφαλα μεταφέρουν στον οδηγό τις ηχητικές πληροφορίες που χρειάζεται με ξεκάθαρο και άμεσο τρόπο.

nissan-vmotion-20-concept-3

Με μήκος 4860mm, πλάτος 1890mm και ύψος 1380mm το Vmotion 2.0 θα μπορούσε να επηρεάσει σχεδιαστικά κάποιο μοντέλο παραγωγής της Nissan στην ανταγωνιστική κατηγορία D-Segment. Εξάλλου, είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, η αισθητική, η ποιότητα και η οδηγική συμπεριφορά των μεσαίων sedan έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που απειλεί τις πιο premium κατηγορίες αυτοκινήτων.

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Το Ράλι Σαφάρι επιστρέφει στο WRC

Το Ράλι Σαφάρι επιστρέφει στο WRC

Το Ράλι Σαφάρι επιστρέφει στο WRC Έπεσαν οι υπογραφές!...

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων ράλλυ

rallysmallthumb

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων...

Leclerc αντί Raikonen στην Ferrari το 2019;

leclerc

Leclerc αντί Raikonen στην Ferrari το 2019; Σενάρια μεταγραφών...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων ράλλυ

rallysmallthumb

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων...

Δείτε Πατέρα να Σώζει τον Γιο του από Φλεγόμενο Αγωνιστικό!! (video)

paterasgiossmallthumb

Δείτε Πατέρα να Σώζει τον Γιο του από Φλεγόμενο...

Οι Καλύτεροι Vintage Χώροι Αποθήκευσης Ρεζέρβας !

sparetiresmallthumb

Οι Καλύτεροι Vintage Χώροι Αποθήκευσης Ρεζέρβας ! Ο Απόλυτος...