Post

Νέο Honda X-ADV

Το SUV των scooters

Το νέο scooter της Honda που ονομάζεται X-ADV, ήρθε για να δημιουργήσει μία νέα κατηγορία, καθώς η Ιαπωνική εταιρία κατάφερε να ενώσει δύο διαφορετικά είδη μοτοσυκλετών σε ένα.

110716-2017-honda-x-adv-13

Το X-ADV μπορεί να σε πάει παντού καθώς είναι ευκολοδήγητο σαν scooter μέσα στην πόλη αλλά συγχρόνως απίστευτα διασκεδαστικό στην οδήγηση εκτός πόλεως και άνετο στο ταξίδι.

Honda-City-Adventure-Scooter-1

Το scooter της Honda βασίζεται στο πολύ καλό Integra απ’ όπου δανείζεται και πολλά μηχανικά μέρη. Ο κινητήρας του είναι ο υδρόψυκτος δικύλινδρος κινητήρας της σειράς NC και παράγει 54 ίππους στις 6250 στροφές/λεπτό και 67 Nm ροπή στις 4.750 στροφές/λεπτό, ενώ το βάρος του φτάνει τα 238 κιλά, 6 κιλά δηλαδή περισσότερο από την Africa Twin.

17YM X-ADV

Το εκπληκτικό DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Honda δίνει την επιλογή στον αναβάτη να επιλέξει ανάμεσα στην αυτόματη λειτουργία ή τη χειροκίνητη, χρησιμοποιώντας τα δύο κουμπιά που βρίσκονται στα αριστερά του τιμονιού. Επίσης, διαθέτει δύο προγράμματα οδήγησης, Drive και Sport.

Στη θέση Drive οι λειτουργίες του κινητήρα και του κιβωτίου είναι σε ομαλή λειτουργία ενώ στη θέση Sport αυξάνεται η απόκριση του γκαζιού και αλλάζει το DCT σε υψηλότερο φάσμα στροφών τις ταχύτητες, αλλά επίσης και ο οδηγός μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του ρυθμίσεις.

3d641b3b51eca3f15cad84459ec54ef4

Η ψηλή του θέση (820mm) σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει από τα scooter και το DCT κιβώτιο της Honda, το κάνουν μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση καθώς συνδυάζει σχεδόν όλα τα θετικά από τα δύο είδη μοτοσυκλέτας.

Honda-City-Adventure-Scooter-2

Τέλος, ο πολυπράγμων χαρακτήρας του δεν σταματάει εκεί καθώς έχει και off-road ικανότητες, εντάξει, μπορεί να μην είναι Africa Twin αλλά χάρη στα μπροστινά φρένα και το μεγάλο τιμόνι που δανείζεται από αυτή, μπορεί και πηγαίνει αξιοπρεπέστατα σε χωματόδρομους που τα περισσότερα scooter θα κολλούσαν.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πατήσει τη ρόδα του στη χώρα μας αλλά ούτε και η τιμή του, που πάντως αναμένετε τσουχτερή.

Ο οδηγός της Honda στο Moto GP, Marc Márquez, έκανε το  X-ADV μια βόλτα στα χιόνια για να δει πως πάει.

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Το Ράλι Σαφάρι επιστρέφει στο WRC

Το Ράλι Σαφάρι επιστρέφει στο WRC

Το Ράλι Σαφάρι επιστρέφει στο WRC Έπεσαν οι υπογραφές!...

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων ράλλυ

rallysmallthumb

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων...

Leclerc αντί Raikonen στην Ferrari το 2019;

leclerc

Leclerc αντί Raikonen στην Ferrari το 2019; Σενάρια μεταγραφών...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων ράλλυ

rallysmallthumb

Δώδεκα θεοί και μία θεά στην κορυφή των αγώνων...

Δείτε Πατέρα να Σώζει τον Γιο του από Φλεγόμενο Αγωνιστικό!! (video)

paterasgiossmallthumb

Δείτε Πατέρα να Σώζει τον Γιο του από Φλεγόμενο...

Οι Καλύτεροι Vintage Χώροι Αποθήκευσης Ρεζέρβας !

sparetiresmallthumb

Οι Καλύτεροι Vintage Χώροι Αποθήκευσης Ρεζέρβας ! Ο Απόλυτος...