Post

Lamborghini Terzo Millennio Concept

H Lamborghini της τρίτης χιλιετίας

Η Lamborghini κατασκευάζει μερικά από τα ταχύτερα και πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους ανά τον κόσμο. Με το μυαλό και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, πέραν του παρόντος, σκέφτεται από τώρα και σχεδιάζει το αυτοκίνητο της χιλιετίας.

Lamborghini-Terzo_Millennio_Concept-2017-1280-09

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής μαινόμενων ταύρων συνεργάστηκε με μερικά από τα καλύτερα μυαλά του κόσμου που κατοικούν, ζουν και εργάζονται στο αμερικάνικο MIT (Massachusetts Institute of Technology), για να ετοιμάσουν την επόμενη Lamborghini και όταν λέω επόμενη αν κρίνουμε από το όνομα της Terzo Millennio, που μεταφράζεται τρίτη χιλιετία, μάλλον θα αργήσει λίγο ακόμα.

Το αφεντικό της Lambo πάντως, ο Ιταλός Stefano Domenicali, χαρακτήρισε τη συνεργασία αυτή μία σημαντική σελίδα στο μέλλον των supercars για την τρίτη χιλιετία και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε.

Lamborghini-Terzo_Millennio_Concept-2017-1280-01

Η συνεργασία αυτή αφορά περισσότερο την εξέλιξη των τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας και την εξέλιξη γύρω από την τεχνολογία των υλικών και υπεύθυνος της έρευνας τέθηκε ο καθηγητής Mircea Dinca του τμήματος χημείας και ο καθηγητής Anastasios John Hart (Έλληνας ακούγεται!!) του τμήματος μηχανολογίας του MIT, σε συνεργασία πάντα με το R&D τμήμα της εταιρείας.

Lamborghini-Terzo_Millennio_Concept-2017-1280-05

H Lamborghini αφουγκραζόμενη πως το μέλλον είναι ηλεκτρικό θέλει να βρει λύσεις για να συσσωρεύει περισσότερη ενέργεια που θα μπορεί να τη διαθέτει άμεσα όταν χρειάζεται μέγιστη απόδοση και να αποθηκεύει την κινητική ενέργεια με την σειρά της χωρίς όλη αυτή η διαδικασία να επηρεάζει, τόσο όσο σήμερα, τη ζωή των συσσωρευτών και της απόδοσής τους.

Lamborghini-Terzo_Millennio_Concept-2017-1280-03

Επίσης, ένα άλλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί τα επόμενα χρόνια είναι αυτό της μείωσης του βάρους και αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση νέων υλικών και τεχνικών. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμενη, το σασί της Terzo Millennio είναι από ανθρακονήματα και χρησιμεύει επίσης στο να αποθηκεύει ενέργεια με στόχο στο μέλλον το σασί των αυτοκινήτων να αποτελεί και την μπαταρία με λίγα λόγια του αυτοκινήτου.

qBpHOswb

Το όλο project έχει ως στόχο την εφαρμογή μίας τεχνολογίας που θα μπορεί να επιθεωρεί ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της κάρμπον κατασκευής, στα ορατά και αόρατα σημεία της και να αναγνωρίσει τις τυχόν ρωγμές και ζημιές στην συνοχή του υλικού και να μπορεί να αυτοιαίνεται.

Lamborghini-Terzo_Millennio_Concept-2017-1280-08

Την κίνηση του ιταλικού υπεραυτοκινήτου, του ίσως όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος, θα αναλαμβάνουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένοι έκαστος σε κάθε τροχό που χάρη στα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και την υψηλή ροπή θα έχει εκρηκτικές επιδόσεις.

Lamborghini-Terzo_Millennio_Concept-2017-1280-07

Η τοποθέτηση των κινητήρων στους τροχούς, θα λύσει παράλληλα τα χέρια των σχεδιαστών και των αεροδυναμιστών και θα αλλάξει άρδην τη φυσιογνωμία των μελλοντικών αυτοκινήτων.

Lamborghini-Terzo_Millennio_Concept-2017-1280-06

Ως Lamborghini δεν θα μπορούσε όμως να ξεχάσει και τον πραγματικό σκοπό ύπαρξής της που είναι ο αισθητικός εντυπωσιασμός και η απόλυτη οδηγική απόλαυση ή και το ανάποδο.

Lamborghini-Terzo_Millennio_Concept-2017-1280-02

Έτσι, το Lamborghini Centro Stile που επιμελήθηκε το desing της Terzo Millennio, προσπάθησε να μην αποκόψει το αυτοκίνητο από το παρελθόν του αλλά τονίζει πως στο μέλλον η βασική αρχιτεκτονική των υπεραυτοκινήτων θα αλλάξει και θα είναι απόλυτα στοχευμένη και προσηλωμένη στη βελτιστοποίηση της ροής του αέρα.

Η TerzoMillenio παράλληλα, θέλει να μεταφέρει στο DNA της όλη την απόλαυση και την οδηγική εμπειρία που προσέφεραν και προσφέρουν οι Lamborghini εδώ και αρκετές δεκαετίες. Θα διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία στην οδήγηση που θα την κάνουν απολαυστική ενώ παράλληλα το διαστημικό της πιλοτήριο θα προσφέρει άνεση και υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης όταν ο οδηγός βαρεθεί την Ιταλίδα. Τέλος στο μενού θα περιλαμβάνονται και δωρεάν μαθήματα μέσα στις πίστες με τον οδηγό να βλέπει και να μαθαίνει τα όρια του αυτοκινήτου πριν αναλάβει αυτός τον έλεγχο.

Το μέλλον έρχεται και ο ταύρος το βλέπει σαν κόκκινο πανί ορμώντας μπροστά με πάθος και φυσικά πολύ φαντασία.

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad
Skoda Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Τα νέα Επί Τροχάδην

news

Τα νέα Επί Τροχάδην Η Κυριακάτικη εβδομαδιαία σύντομη ενημέρωσή...

O κινητήρας INFINITI VC-Turbo, στην λίστα του Wards, ανάμεσα στους 10 καλύτερους για το 2019.

infinititurbosmallthumb

O κινητήρας INFINITI VC-Turbo, στην λίστα του Wards, ανάμεσα...

Ο Loeb αλλάζει στρατόπεδο μετά από 16 χρόνια! Που πηγαίνει;

Την βρήκε την λύση ο "κοντός"

WRC: Ο Loeb αλλάζει στρατόπεδο μετά από 16 χρόνια!...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

O κινητήρας INFINITI VC-Turbo, στην λίστα του Wards, ανάμεσα στους 10 καλύτερους για το 2019.

infinititurbosmallthumb

O κινητήρας INFINITI VC-Turbo, στην λίστα του Wards, ανάμεσα...

Μία Πρώτη Ματιά στο νέο Audi R8! V10 Performance…(VIDEO)

r8smallthuibm

Μία Πρώτη Ματιά στο νέο Audi R8! V10 Performance...(VIDEO)...

Ας Απολαύσουμε το Μοτέρ της Valkyrie με τους 1.000 ίππους! (VIDEO)

valkyriesmallthumb

Ας Απολαύσουμε το Μοτέρ της Valkyrie με τους 1.000...

HotHatch Banner