Post

Η μόδα του Crosskart

Παίρνει σάρκα και οστά και στην Ελλάδα και μας αρέσει

Θα ρωτήσει κάποιος τι είναι το Crosskart; Σαφώς είναι μία πολύ εύλογη ερώτηση, διότι το «νέο» αυτό άθλημα δεν είναι και ότι πιο γνωστό για να πούμε την αλήθεια. Από την άλλη όμως, τείνει να αποτελέσει μία από τις πιο όμορφες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αυτό γιατί μπορεί και συνδυάζει τα δύο βασικότερα μέσα μεταφοράς του ανθρώπου.

Την μηχανή και το αυτοκίνητο. Είναι σίγουρα τα δύο μέσα μεταφοράς όλων μας στην καθημερινότητα μας. Και τα δύο υπάρχουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από τότε που δημιουργήθηκαν. Η εξέλιξη της τεχνολογίας που διέπει και τις δύο κατασκευές είναι τεράστια.

Ανέκαθεν οι αγώνες ήταν το στάδιο πειραματισμού όλων των εργοστασίων για νέες τεχνολογίες που θα εφαρμόζονταν αργότερα στα μοντέλα παραγωγής των εκάστοτε μαρκών, είτε σε μοτοσυκλέτες, είτε σε αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή οι μοτοσυκλέτες μπορούν και στρίβουν με πάνω από 250 χλμ/ώρα (σε επίπεδο αγώνων φυσικά), αλλά και τα αυτοκίνητα μπορούν και κινούνται σε επιφάνειες εντός και εκτός δρόμου με απίστευτες ταχύτητες, στρίβοντας με υποδειγματική ικανότητα σε απότομες στροφές με χιόνι, πάγο, λάσπη κλπ.

Μέχρι πρότινος υπήρχαν τα καρτ. Τα καρτ είναι η πιο αγνή μορφή αγώνων που υπάρχει, είτε κάποιος θέλει να ασχοληθεί με το αυτοκίνητο, είτε με τις μηχανές. Τώρα λοιπόν, ήρθε το Crosskart. Πολύ απλά, από τα συνθετικά της λέξης μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι είναι το καρτ εκτός δρόμου. Και πολύ καλά θα κάνουμε! Είναι ιδιοκατσκευές με 4 τροχούς και κινητήρα από μοτοσυκλέτα.

1434743630373

Οι Φινλανδοί έχουν εξελίξει σε οδηγικό επίπεδο πάρα πολύ το άθλημα αυτό

Έχει εκπληκτικές δυνατότητες και λόγω του μειωμένου βάρους του οχήματος και σε συνδυασμό με τον πολύ δυνατό κινητήρα της μοτοσυκλέτας, με τον οποίο είναι εφοδιασμένο μπορεί εύκολα να πείσει και τους πιο απαιτητικούς. Σε μέγεθος είναι μικρό και δεν ξεπρνάει τα 350 κιλά. Πάντα μιλάμε για τυπικές κατασκευές.

Από τις πρώτες και πιο διαδεδομένες κατασκευές ήταν τα Speedcar που εμπνεύστηκε ο Ισπανός Delfin Lahoz μαζί με τον γνωστό σε όλους Carlos Sainz. Φανταστείτε ένα 4τροχο όχημα με κίνηση πίσω, μοτέρ 600 κυβικά, 130 άλογα περίπου και 300 κιλά βάρους. Ξεκολλάει και την άσφαλτο. Ο θόρυβος απίστευτος και η σιγουριά που προσφέρουν στο γκάζι άφθονη, αρκεί βέβαια να το σεβαστείς.

21751894_1673060499391640_7930030343615847247_n

Γιατί μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα

Θυμίζουν τους παλιούς αγώνες Autocross με τις χειροποίητες και περίεργες κατασκευές. Είναι μετά τα ράλι το πιο φθηνό χόμπυ που εύκολα κάποιος μπορεί να ακολουθήσει. Το κόστος συντήρησης ενός τέτοιου δεν συγκρίνεται επ΄ουδενί με το αντίστοιχο ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Επομένως, για κάποιον που θέλει αδρεναλίνη και ένταση είναι ότι πρέπει. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι κατασκευαστές πλέον, αφού το άθλημα αυτό τείνει να αναπτυχθεί αρκετά και το ελπίζουμε.

 

Στην Ελλάδα έχει αρχίσει μία προσπάθεια ένταξης του Crosskart στα μηχανοκίνητα αθλητικά δρώμενα και ευελπιστούμε να αποδώσει.

 

Δείτε όμως κι ένα βίντεο για να πειστείτε

 

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad
Skoda Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Τα νέα Επί Τροχάδην

news

Τα νέα Επί Τροχάδην Η Κυριακάτικη εβδομαδιαία σύντομη ενημέρωσή...

9 Έπιπλα Φτιαγμένα από Παλιά Αυτοκίνητα!

autokinita-smallthumb

9 Έπιπλα Φτιαγμένα από Παλιά Αυτοκίνητα! Οι περισσότεροι άνθρωποι...

Νέο Crossover από την Skoda…

skodacrossoversmallthumb

Νέο Crossover από την Skoda... Το νέο crossover της...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Δείτε την McLaren 720S να Ορμάει στην «Πράσινη Κόλαση»! (VIDEO)

mclarensmallthumb

Δείτε την McLaren 720S να Ορμάει στην "Πράσινη Κόλαση"!...

Εγκλωβισμένοι αλλά…Χαλλλαροί!

egklobismenoismallthumb

Εγκλωβισμένοι αλλά...Χαλλλαροί! Οδηγίες για να κάνετε τον εγκλωβισμό σας...

16 Γρήγορα Αυτοκίνητα που Αξίζει να Περιμένουμε!

autokinitasmallthumb

16 Γρήγορα Αυτοκίνητα που Αξίζει να Περιμένουμε! Από τo...

HotHatch Banner