Post

Η CUPRA χαράζει νέα πορεία στο πρωτάθλημα TCR

Το πρώτο πρωτάθλημα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τουρισμού παρουσιάστηκε χθες στη Βαρκελώνη

Μία νέα εποχή για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού ξεκίνησε επίσημα χθες – η WSC Technology παρουσίασε το ETCR series, το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού που θα ξεκινήσει το 2020.

Με το e-Racer, η CUPRA έχει κάνει πρωτοποριακό έργο, κατασκευάζοντας το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα ETCR που ξεκινάει το 2020. Τους τελευταίους μήνες, η ομάδα CUPRA έχει πραγματοποιήσει εξαντλητικές δοκιμές, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία και τις αγωνιστικές δυνατότητες του νέου αυτοκινήτου.

Παρά το γεγονός ότι ζυγίζει 400 κιλά περισσότερο σε σύγκριση με το συμβατικό CUPRA TCR, το e-Racer διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και 0 έως 200 χλμ/ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα. Οι κινητήρες μονάδες του e-Racer βρίσκονται πάνω από τον πίσω άξονα και αποδίδουν μέχρι 500 kW (680 ίππους), 242 kW (330 ίππους) περισσότερο από την βενζικονίνητη έκδοση CUPRA TCR, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει επιπλέον και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.
CUPRA-creates-a-new-path-in-the-TCR-series
Ο Antonino Labate, Director of Strategy, Business Development and Operations CUPRA επιβεβαίωσε ότι «οι αγώνες είναι μέρος του CUPRA DNA. Το CUPRA χαράζει νέα πορεία και φέρνει το πρωτάθλημα TCR στο επόμενο επίπεδο. Αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα για το τι αντιπροσωπεύει η μάρκα CUPRA και αντικατοπτρίζει τις αξίες που πιστεύουμε».
Ο Jaime Puig, Director of CUPRA Racing, πρόσθεσε «Είμαστε τόσο περήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι στην ανάπτυξη νέων εμπειριών γύρω από το παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι ηλεκτρικοί αγώνες ήταν κάτι από το μακρινό μέλλον, αλλά τους φέραμε πλέον πιο κοντά. Μία από τις κύριες προκλήσεις ενός ηλετρικού αυτοκινήτου είναι να βρεθεί ισορροπία μεταξύ μέγιστης ισχύος και διάρκειας, αλλά αυτό το καθιστά τόσο συναπραστικό».
Ο WSC Technology President, Marcello Lotti τόνισε ότι «ο απώτερος στόχος μας είναι να δείξουμε στους οπαδούς ότι οι αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξίσου συναρπαστικοί με εκείνους με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και θα θέλαμε να τονίσουμε την έντονη συμμετοχή της CUPRA στο συνολικό έργο από τεχνική άποψη».

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση και το ημερολόγιο της σεζόν του νέου πρωταθλήματος ETCR θα παρουσιαστούν σε εύθετο χρόνο.

Ο οδηγός της CUPRA, Mikel Azcona κερδίζει το πρωτάθλημα TCR Europe
Παράλληλα, ο τελευταίος γύρος του Πρωταθλήματος Ευρώπης TCR πραγματοποιήθηκε στη πίστα της Βαρκελώνης-Καταλονίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η μάρκα CUPRA συνεχίζει να γράφει ιστορία: Εκτός από το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού που παρουσιάστηκε από τη μάρκα κατά τη διάρκεια του αγώνα, η CUPRA Racing συνεχίζει να καταλαμβάνει ηγετική θέση και στους αγώνες με κλασικούς κινητήρες βενζίνης. Η εκπληκτική απόδοση του αυτοκινήτου και η τέλεια ομαδική εργασία κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν, επέτρεψαν στον οδηγό CUPRA Mikel Azcona να ολοκληρώσει με επιτυχία τη σεζόν που τον οδήγησε στη κορυφή της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος.

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad
Skoda Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Τα νέα Επί Τροχάδην

news

Τα νέα Επί Τροχάδην Η Κυριακάτικη εβδομαδιαία σύντομη ενημέρωσή...

9 Έπιπλα Φτιαγμένα από Παλιά Αυτοκίνητα!

autokinita-smallthumb

9 Έπιπλα Φτιαγμένα από Παλιά Αυτοκίνητα! Οι περισσότεροι άνθρωποι...

Νέο Crossover από την Skoda…

skodacrossoversmallthumb

Νέο Crossover από την Skoda... Το νέο crossover της...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Δείτε την McLaren 720S να Ορμάει στην «Πράσινη Κόλαση»! (VIDEO)

mclarensmallthumb

Δείτε την McLaren 720S να Ορμάει στην "Πράσινη Κόλαση"!...

Εγκλωβισμένοι αλλά…Χαλλλαροί!

egklobismenoismallthumb

Εγκλωβισμένοι αλλά...Χαλλλαροί! Οδηγίες για να κάνετε τον εγκλωβισμό σας...

16 Γρήγορα Αυτοκίνητα που Αξίζει να Περιμένουμε!

autokinitasmallthumb

16 Γρήγορα Αυτοκίνητα που Αξίζει να Περιμένουμε! Από τo...

HotHatch Banner