Post

Επιστρέφει η Νέα Μόντερνα «Isetta» !

Και αναμένεται να κάνει πάταγο…

Κατά διαστήματα είχαν κυκλοφορήσει ειδήσεις από όλο τον κόσμο ότι θα κατασκευαστεί εκ νέου σε παραλλαγή η νέα Isetta, το διάσημο μικροσκοπικό αυτοκίνητο πόλης της BMW. Τελικά από ότι φαίνεται τώρα, στην Ευρώπη τουλάχιστον μια Ελβετική οικογενειακή επιχείρηση με την επωνυμία Micro Mobility Systems έχει αναλάβει την επανεμφάνιση του θρυλικού αυτοκινήτου της δεκαετίας του ’50.

c24526829c893e3f5e5a2b6e4c582ebb87f0c4b8.1200.featured.d29bzSl6

Μέσα από ενδελεχείς έρευνες που έκαναν οι Ελβετοί κατάλαβαν ότι σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται εντός ενός ευρωπαϊκού αστικού ιστού επιβαίνουν 1.2 άτομα και διανύεται μια απόσταση 30 χλμ την ημέρα ανά μέσο όρο.

Έτσι κατέληξαν στην απόφαση να παρουσιάσουν ένα πολύ μικρό όχημα ικανό να ελίσσεται μέσα στις πόλεις, να καταναλώνει ελάχιστα και να είναι όσο γίνεται πιο οικονομικό. Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης του 2016 η MMS έφερε το πρωτότυπο της Microlino που ήταν ουσιαστικά η αναβίωση της BMW Isetta, γεγονός που έκανε μεγάλη εντύπωση στο κοινό. Μάλιστα τα πρώτα μοντέλα αναμένεται να παραδοθούν στο 2ο εξάμηνο της χρονιάς ενώ η εταιρία έχει ήδη δεχθεί 6500 προπαραγγελίες! Βέβαια για την υλοποίηση της ιδέας οι Ελβετοί συνεργάζονται με την ιταλική καροσερία Tazzari με σκοπό η παραγωγή να φτάσει μακροπρόθεσμα τις 5000 μονάδες ανά έτος. Στόχος αρκετά εφικτός κατά την άποψη μας.

Το Microlino (απεικονίζεται) εξωτερικά είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την Isetta αλλά φυσικά διαφέρει σε όλα τα άλλα.

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, κινείται από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και θα φορά μπαταρία χωρητικότητας 8kWh ή 14.4kWh αναλόγως την έκδοση. Με απόδοση 20 ίππων θα μπορεί να κινείται με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 90 χλμ ενώ τα πρώτα 50 χλμ από στάση θα επιτυγχάνονται σε 5 δευτερόλεπτα! Καθόλου άσχημα για αυτοκίνητο πόλης!

Και όλα αυτά σχεδόν τζάμπα αφού το ηλεκτρικό ρεύμα που ζητάει για να φορτιστεί είναι ελάχιστο.
13d8976e80a04f0aa3118e23b241d3bd2f05f6e0.500

Συνδέοντας το στην πρίζα του σπιτιού θα χρειάζεται 4 ώρες για πλήρη φόρτιση ενώ θα έχει αυτονομία 127 χλμ και 203 χλμ ανάλογα με την μπαταρία που θα φοράει.

Εννοείται ότι το Microlino έχει πάρει ήδη έγκριση και την απαραίτητη άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση τηρώντας όλες τις αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας που ορίζονται για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι διαστάσεις του αυτοκινήτου είναι τόσο μικρές, 2.43 μέτρα μήκος και 1.52μ. πλάτος, που μπορεί και παρκάρει κάθετα στο δρόμο χωρίς να εμποδίζει. Φυσικά έχει διατηρηθεί η γνωστή εμπρός πόρτα που είχε και η Isetta ενώ το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα μινιμαλιστικό ακολουθώντας το γενικότερο στυλ του αυτοκινήτου. Θα κυκλοφορήσει σε αρκετά φωτεινά χρώματα με ιδιαίτερα ονόματα όπως πορτοκαλί του Άμστερνταμ , πράσινο του Παρισιού και καφέ της Βαρκελώνης. Τα πλάνα των Ελβετών προβλέπουν λανσάρισμα λίγων μοντέλων τον επόμενο μήνα και επίσημη κυκλοφορία στην Ελβετία τον Δεκέμβριο ,το 2019 επέκταση στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όσο για την τιμή του, θα ξεκινά από τα 12.000€.

Με όλα τα ατού υπέρ του, το Microlino έχει τις προοπτικές να επιτύχει, το αποτέλεσμα θα φανεί σε λίγους μήνες!

Facebook Comments
Alpha Tablet Ad

Πρόσφατα Άρθρα
Πρόσφατα Άρθρα

Ο Mika Hakkinen – με McLaren F1 GTR – στην Laguna Seca…

mikasmallthumb

Ο Mika Hakkinen - με McLaren F1 GTR -...

Παρ’ολίγον Τραγωγία στο Baja 1000 – με τον Alexander Rossi και έναν Fan… (VIDEO)

baja100smalthumb

Παρ'ολίγον Τραγωγία στο Baja 1000 - με τον Alexander...

Έχετε Δει Καλύτερο Donut;

audis3smallthumb

Έχετε Δει Καλύτερο Donut; Ο πρωταγωνιστής του βίντεο, είναι...

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Παρ’ολίγον Τραγωγία στο Baja 1000 – με τον Alexander Rossi και έναν Fan… (VIDEO)

baja100smalthumb

Παρ'ολίγον Τραγωγία στο Baja 1000 - με τον Alexander...

Και 6ο ο Ogier!

Αλλά και η Toyota respect

Και 6ο ο Ogier! Αλλά και η Toyota respect...

O «Σκορπιός» σε 7 από τις πιο Όμορφες Πίστες της Ευρώπης…

abarthsmallthumb

O «Σκορπιός» σε 7 από τις πιο Όμορφες Πίστες...

HotHatch Banner